Het laatste formule 1 nieuws

Alonso over intensief F1-seizoen 2021: "Energie goed spreiden"

Alonso over intensief F1-seizoen 2021: “Energie goed spreiden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alpine F1 Nadat vorig seizoen flink werd verstoord door het corona-virus probeert de Formule 1 nu de draad weer op te pakken. Hoewel het virus wereldwijd nog altijd huishoudt, gaat het seizoen volgende week in Bahrein gewoon van start. Na de zomerstop zullen er ook drie triple headers achter elkaar plaatsvinden, iets wat voor de coureurs en de teams een enorme uitputtingsslag gaat worden. De seizoenafsluiter staat gepland voor 5 december en in die tussenliggende periode is er voor de teams weinig tijd om op adem te komen.

Alonso denkt dat iedereen de energie op een juiste manier moet zien te verdelen, en dat is niet gemakkelijk. “Een van de uitdagingen dit jaar, niet alleen voor mij, maar voor iedereen in het team en in de paddock, zijn de 23 races”, vertelde Alonso tegen het Spaanse DAZN . “We moeten allemaal dat aantal races in gedachten hebben, want je moet proberen om gedurende het seizoen zoveel mogelijk energie te besparen.”

“Zelfs tijdens de maanden juni, augustus, september, zelfs als je je fris voelt, moet je proberen te sparen, dan heb je ook nog energie over voor in november en december. We zullen elk weekend weer naar perfectie moeten streven als we goede punten willen scoren”, voegt de Spanjaard toe.

Na verschillende uitstapjes naar onder andere de Indy 500, de 24 uur van Daytona, Dakar en het WEC-kampioenschap keer Alonso na twee jaar afwezigheid weer terug in de Formule 1. Maar de 39-jarige heeft natuurlijk niet stil kunnen zitten en is fitter dan fit.

Alonso vertelde dat hij zich goed voelt en dat hij erg blij is dat hij weer terug is op de paddock. “Ik heb het de afgelopen jaren een druk gehad en het is niet alsof ik thuis op de bank ben blijven zitten, dus ik heb het maar een beetje gemist, omdat ik het heel druk had.”

“Maar het is erg leuk om terug te gaan naar de training, deze auto’s te besturen, opnieuw te testen, de opwinding van de eerste bochten en het hele strategische gedeelte dat bestaat tijdens een race terwijl je voor de banden zorgt.”

Aanstaande zondag 28 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso over intensief F1-seizoen 2021: “Energie goed spreiden”