Het laatste formule 1 nieuws

Alonso over 'spectaculaire' Verstappen: "Dat soort coureurs wil je aanmoedigen"

Alonso over ‘spectaculaire’ Verstappen: “Dat soort coureurs wil je aanmoedigen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft bewondering voor de rijstijl van Max Verstappen . De wereldkampioen van 2005 en 2006 is van mening dat Verstappen het voor het publiek een stuk leuker maakt om naar de Formule 1 te kijken en wijst de Nederlander bovendien aan als favoriet voor de wereldtitel dit seizoen.

Het talent van Verstappen stond sinds zijn komst in de Formule 1 eigenlijk nooit ter discussie, maar toch kan hij dit seizoen pas voor het eerst het gevecht om de wereldtitel aangaan met Lewis Hamilton . De strijd tussen dat duo is iets waar fans over de hele wereld al lang op wachten en dit jaar krijgen ze dat vooralsnog voorgeschoteld. Toen Verstappen als jongste coureur ooit (later ook jongste racewinnaar) de Formule 1 binnenkwam, werd hij direct gezien als een toekomstig wereldkampioen. Dit seizoen krijgt Verstappen voor het eerst de kans om die belofte in te lossen, aangezien Red Bull Racing hem eindelijk een auto heeft weten te geven waarmee hij het serieus op kan nemen tegen Hamilton. Dat gaat hem vooralsnog goed af. Alonso geniet van ‘spectaculaire’ Verstappen

Tweevoudig wereldkampioen Alonso kijkt met veel plezier naar het gevecht tussen Verstappen en Hamilton, waarbij hij de Nederlander momenteel als favoriet ziet, zo vertelt hij aan Marca . De sportkrant vraagt Alonso vervolgens of de rijstijl van Verstappen op zijn eigen manier van rijden lijkt. “Ik weet het niet. Ik denk niet dat je rijstijlen echt kunt vergelijken. Iedereen heeft zijn eigen stijl”, reageert de Spanjaard, die de rijstijl van de Red Bull-coureur wel kan waarderen. “Verstappen is zeker iemand die spectaculair is en waar je graag naar kijkt.”

Alonso is inmiddels alweer een aantal races terug in de Formule 1, maar weet natuurlijk ook hoe het is om Verstappen op de tv in actie te zien. Toen kon de Alpine-coureur al van hem genieten. “Vorig jaar zat ik thuis op de tv kijken en coureurs als Verstappen bieden je altijd iets extra’s. Dat soort coureurs wil je aanmoedigen, zodat ze het goed doen”, aldus Alonso.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso over ‘spectaculaire’ Verstappen: “Dat soort coureurs wil je aanmoedigen”