Het laatste formule 1 nieuws

Alonso pakt punt af van Russell: “Hoopte dat het iemand anders was”

Alonso pakt punt af van Russell: “Hoopte dat het iemand anders was”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft gedurende zijn Formule 1-carrière al bijna tweeduizend WK-punten bij elkaar weten te sprokkelen, maar het ene puntje dat hij overhield aan de Oostenrijkse Grand Prix voelde toch niet helemaal goed voor de Spanjaard. De tweevoudig Formule 1-kampioen had de tiende plek namelijk ook George Russell wel gegund.

Fernando Alonso werd zaterdag vroegtijdig uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix, waardoor hij de race in Spielberg als veertiende aan moest vangen. De Spanjaard knokte zich echter naar voren, waardoor hij in de slotfase nog zicht had op de tiende plek – en daarmee het laatste WK-punt. De tiende plaats was op dat moment in handen van George Russell , die de race als achtste was gestart na zijn beste kwalificatie ooit in dienst van Williams. ‘Mister Saturday’ leek eindelijk op weg naar zijn allereerste puntenfinish in dienst van de Britse renstal, totdat hij na een fraai duel werd geklopt door Alonso, die zo het laatste puntje afsnoepte van de Mercedes-junior.

Nadat Lewis Hamilton tijdens de race over de boordradio al zijn lof had geuit over Lando Norris, kon na afloop ook Russell rekenen op mooie woorden van een meervoudig wereldkampioen. Alonso – die Russell eerder al bestempelde als een toekomstig wereldkampioen – sprak na de race namelijk vol lof over de Williams-rijder. “Het was een intens gevecht. Helaas maar één puntje, maar het voelde als een gevecht om de wereldtitel in de allerlaatste ronde”, vertelde Alonso na afloop aan Motorsport.com . “Het voelde voor hem als goud, voor ons was het fijn om vanaf de veertiende plek nog een punt te scoren. “Voelde me een beetje verdrietig”

Alonso had Russell het WK-punt van harte gegund en onthulde zelfs dat hij “hoopte dat het iemand anders was” waarmee hij moest gaan vechten om het laatste punt, nadat de Brit het hele weekend zo sterk had gereden. “Toen ik zag dat het George was, voelde ik me wel een beetje verdrietig omdat het gevecht met hem moest zijn. Ik denk dat hij in de toekomst nog vaak genoeg de kans krijgt om op het podium te staan en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso pakt punt af van Russell: “Hoopte dat het iemand anders was”