Het laatste formule 1 nieuws

Alonso: ‘Raikkonen en ik hebben vaak gelachen over hoe nep F1 soms is’

Alonso: ‘Raikkonen en ik hebben vaak gelachen over hoe nep F1 soms is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2001 maakten twee toekomstig wereldkampioenen hun debuut in de Formule 1 . Fernando Alonso bij Minardi en Kimi Raikkonen bij Sauber. De twee oudgedienden zijn dit seizoen voor het laatst samen actief in de Formule 1 en Alonso zal Raikkonen zeker gaan missen. Spannende seizoenen met Raikkonen

In 2005 streden Alonso en Raikkonen voor het eerst om de wereldtitel met elkaar. Alonso reed destijds bij Renault, Raikkonen bij McLaren . De Spanjaard werd dat seizoen wereldkampioen. Twee jaar later was het de beurt aan Raikkonen, dan rijdend voor Ferrari . Alonso werd dat seizoen derde op slechts één punt van de Fin.

In de Beyond the Grid -podcast kijkt Alonso terug op die tijd. “Als je in de Formule 1 begint, heb je geen duidelijk idee van wat de toekomst brengt. Kimi en ik hebben spannende seizoenen gehad in de Formule 1. We zijn allebei wereldkampioen geweest, iets waar je nooit zeker van kunt zijn als je in deze raceklasse komt. Ik ben erg blij dat ik zoveel jaren met hem heb mogen delen.” Gemis voor de Formule 1

Na dit seizoen zegt Raikkonen de Formule 1 vaarwel. “Hij is een geweldige persoonlijkheid voor de Formule 1 en we zullen hem volgend jaar missen. Hij is een van de coureurs waar je naar uitkijkt, vooral na de races. Hij draagt het masker van de koude en zwijgzame persoon, maar buiten het circuit is hij heel anders. Alleen bij die gelegenheden leer je de echte Kimi kennen.”

Volgens Alonso konden Raikkonen en hij ook vaak hun eigen sport belachelijk maken. “We leven in een bubbel, we hebben geen normaal leven. We reizen in vliegtuigen met alle comfort, we logeren in vijfsterrenhotels, maar op zondagavond zijn we gewone mensen. Kimi en ik hebben verschillende ideeën over F1 en we hebben vaak gelachen over hoe nep F1 soms is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso: ‘Raikkonen en ik hebben vaak gelachen over hoe nep F1 soms is’