Het laatste formule 1 nieuws

Alonso richt zich tot wedstrijdleider Masi na waarschuwing aan adres Max

Alonso richt zich tot wedstrijdleider Masi na waarschuwing aan adres Max

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso vindt dat de prioriteiten van de wedstrijdleiding in de Formule 1 anders moeten komen te liggen. Max Verstappen kreeg een reprimande voor een burn-out na de finish van de Grand Prix van Steiermark, terwijl de stewards niet optraden voor track limits in de eerste bocht van de Red Bull Ring .

Michael Masi gaf Verstappen te kennen dat zulke burn-outs niet toegestaan zijn en hoewel de Nederlander zelf aangaf begrip op te kunnen brengen voor het stadnpunt, is Alonso van mening dat het juist ook wel iets moois heeft en dat de FIA niet zo moet zeuren.

“Ik hou ervan als je jezelf kunt zijn, en deze burn-out vond ik leuk om naar te kijken. Hetzelfde geldt soms voor de donuts in Abu Dhabi, ik denk dat de fans dat leuk vinden, en je ziet veel video’s van die momenten, op social media, enzovoort. Dus de fans vinden dat leuk” , aldus de tweevoudig wereldkampioen in de persconferentie met onder meer Autosport.com . Alonso niet helemaal tevreden over FIA

Volgens Alonso moet de FIA strenger zijn in het handhaven van de track limits in bocht 1. ” Ik was de enige die daar een move maakte bij de start [afgelopen weekend], en de twee auto’s die ik inhaalde, misten bocht 1 en kwamen voor me uit. Daar hoorden we niks over, dus er zijn dingen die we vanuit het oogpunt van de fans zeker kunnen verbeteren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso richt zich tot wedstrijdleider Masi na waarschuwing aan adres Max