Het laatste formule 1 nieuws

Alonso spreekt dankbaarheid uit: "Het is dit jaar heel close geweest"

Alonso spreekt dankbaarheid uit: “Het is dit jaar heel close geweest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso is nog altijd blij met zijn terugkeer in de Formule 1. Waar de Spanjaard eerder afscheid nam van de sport, keerde hij dit seizoen terug om bij Alpine aan de slag te gaan. Alonso presteert inmiddels uitstekend wat volgens hem te danken is aan zijn teamgenoot Esteban Ocon.

Tijdens de Grand Prix van Hongarije liet Alonso zien hoe hecht zijn band met Ocon is. De Spanjaard reed op de vierde plaats, terwijl Ocon vooraan het rijdersveld was terug te vinden. Toen Lewis Hamilton vervolgens probeerde om Alonso in te halen, hield de ervaren coureur de Brit lang achter zich. Het was een van de redenen dat Ocon uiteindelijk met de hoofdprijs op het podium stond.

Alonso is op zijn beurt zijn teamgenoot dankbaar. “Het is dit jaar heel close geweest”, zo vertelt hij aan Motorsport.com . “Aan het begin van het jaar was het niet eens close. Ik was nog niet op snelheid, dat is zeker. Dus het was erg nuttig om Esteban voor me te hebben. Met hem voor me had ik een uitstekend doel voor me om op snelheid te komen. Ik kon mijn aanpassingstijd korter maken dankzij Esteban.” Alonso in wereldkampioenschap

De Spanjaard behaalde dit seizoen met 58 punten maar liefst 13 punten meer dan zijn teamgenoot. Alonso staat daarmee op de tiende positie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso spreekt dankbaarheid uit: “Het is dit jaar heel close geweest”