Het laatste formule 1 nieuws

Alonso teleurgesteld: "Op een bepaalde manier verstijft je rijstijl"

Alonso teleurgesteld: “Op een bepaalde manier verstijft je rijstijl”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alpine F1 Nadat hij in Bahrein uitviel met technische problemen, hoopt Alonso dat de aero-update hem en zijn teamgenoot Esteban Ocon op Imola gaat helpen. “We moeten meer uit de auto halen. Ondanks dat het praktisch dezelfde auto van vorig jaar is, moeten we de auto beter leren begrijpen”, zei Alonso tegenover de pers in Imola. “De strijd in het middenveld is hevig en we willen met Alpine aan de voorkant van dat gevecht zitten.”

Ook al is de tweevoudig wereldkampioen dit jaar teruggekeerd in de koningsklasse van de autosport, toch valt er een beetje teleurstelling bij de coureur uit Oviedo te bespeuren. Vooral de procedures tijdens de race en ook de routines vallen niet in de smaak bij de Spanjaard.

” Formule 1 is een erg geïsoleerde omgeving, je herhaalt de meeste processen iedere twee weken, het wordt bijna een routine”, aldus Alonso tegenover SpeedWeek . “En op een bepaalde manier verstijft je rijstijl ook.”

“Je volgt tal van instructies van buitenaf als de engineers alles proberen te optimaliseren”, gaat hij verder. “Ze vertellen waar je je banden kunt sparen, hoe je de energie van de accu kunt gebruiken en wanneer je brandtosf kunt besparen. Alles wordt gecontroleerd, en je stop met zelf improviseren. Dat vind ik erg jammer.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso teleurgesteld: “Op een bepaalde manier verstijft je rijstijl”

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Voetbal en autosport gaan meestal niet samen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de gefaalde Superleague Formula. Afgelopen zondag kwam er echter een uitzondering