Het laatste formule 1 nieuws

Alonso verrast Formule 1-fans: 'Hij droeg een masker'

Alonso verrast Formule 1-fans: ‘Hij droeg een masker’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kimi Raikkonen beleefde in 2021 zijn laatste seizoen in de Formule 1 . De Fin nam afscheid van Alfa Romeo, waar hij de afgelopen jaren reed, en maakt zich op voor een leven buiten de autosportklasse. Fernando Alonso vindt zijn vertrek spijtig.

De Spanjaard draait met zijn leeftijd eveneens al jaren mee in de Formule 1, waardoor hij goed weet wat de sport inhoudt. Volgens Alonso moest Raikkonen, evenals hijzelf, in de beginfase wennen aan de sport, maar had hij inmiddels voldoende ervaring opgedaan om zichzelf achter de schermen te laten zien. Alonso genoot van ervaringen met Raikkonen

Raikkonen, die in 2007 het wereldkampioenschap pakte met Ferrari , staat bekend als een koelbloedig persoon die het niet direct moet hebben van zijn vele teksten tegenover de journalisten. Volgens Alonso is dat echter een ander verhaal wanneer mensen hem buiten het circuit tegengekomen. De Finse coureur zou een zeer prettig persoon zijn.

“Kimi droeg een masker”, vertelt Alonso daarover in de Beyond the Grid -podcast. “Voor sommige mensen leek hij misschien koel of zwijgzaam, maar er sluimerde altijd een heel ander persoon in hem, helemaal niet de ‘Iceman’. Integendeel, Raikkonen is een hartelijk mens, maar het is waarschijnlijk zo dat je de echte Kimi alleen buiten het circuit kunt leren kennen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso verrast Formule 1-fans: ‘Hij droeg een masker’