Het laatste formule 1 nieuws

Alonso vindt Hamilton niet de beste coureur: 'Hij is hem één stap voor'

Alonso vindt Hamilton niet de beste coureur: ‘Hij is hem één stap voor’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De records van Michael Schumacher staan op het punt om om te vallen, door de dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton . Het zorgt direct voor een vergelijking tussen de twee grootheden en ook Fernando Alonso heeft daar zijn mening over.

Fernando Alonso debuteerde in de Formule 1 op het moment dat Michael Schumacher aan zijn piek was bij Ferrari . Alonso zou met Renault zijn kroon afpakken, maar bij McLaren te maken krijgen met een jong talent: Lewis Hamilton. Zo streed Alonso dus met beiden, maar wie vindt hij nou eigenlijk de beste coureur? Schumacher nog net iets beter

‘’Dat is lastig. Het is moeilijk om verschillende tijden en wagens met elkaar te vergelijken. Ik herinner mij Michael echter als een coureur die heel lastig was te verslaan. Hij had net dat beetje extra. Lewis is erg goed en de beste van zijn generatie, maar hij won de wereldtitel niet toen hij teamgenoot was van Jenson Button en verloor ook het duel van Nico Rosberg in 2016’’, zegt Alonso tegen Sport Bild .

‘’Michael had nooit van dat soort momenten. Hij won altijd, dus voor mij is Michael één stap voor op Hamilton’’, zegt Alonso. Tussen 1992 en 2006 (de seizoenen die Schumacher volledig actief was), verloor hij alleen in 1999 het duel van Eddie Ervine, maar ook toen lag hij lang uit het seizoen door een blessure. Tussen 2010 en 2012 verloor Schumacher wel ieder jaar van Rosberg, maar dat was nadat de zevenvoudig wereldkampioen drie jaar uit de sport was verdwenen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso vindt Hamilton niet de beste coureur: ‘Hij is hem één stap voor’