Het laatste formule 1 nieuws

Alonso voelt zich jong en scherp: “Dus laten we het opnieuw proberen"

Alonso voelt zich jong en scherp: “Dus laten we het opnieuw proberen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso keert na twee jaar weer terug in de Formule 1 en de 39-jarige coureur is op Kimi Raikkonen na de oudste coureur op de grid komend seizoen. De Spanjaard voelt zich echter nog jong en scherp genoeg. Triple Crown-doel

De afgelopen jaren zat Alonso niet stil. Hij won het World Endurance Championship en tweemaal de 24 uur van Le Mans met Toyota, de 24 uur van Daytona, reed de Dakar Rally en de Indianapolis 500. In een WTF1 -podcast vertelt Alonso over zijn vertrek uit de Formule 1. ” Ik had andere dingen aan mijn hoofd, en mijn hoofd was bezig met IndyCar en het ‘Triple Crown’-doel.” Voor dat laatste ontbreekt alleen de winst in de Indianapolis 500 nog.

Het was Alonso al snel duidelijk dat hij zijn horizon wilde verbreden en buiten de Formule 1 wilde kijken. “Ik had te veel dingen in mijn hoofd die niet met F1 te maken hadden. F1 was op dat moment niet aantrekkelijk voor mij, het bood niet wat andere series op dat moment wel boden. Dus dacht ik ‘kijk, het is beter om hier te stoppen, ik weet niet of ik in 2021 terugkom met de nieuwe reglementen of niet, dus laten we zeggen dat dit mijn laatste race is’.” Aantrekkingskracht Formule 1

Toch kon Alonso de aantrekkingskracht van de Formule 1 niet weerstaan en in 2021 keert hij terug met het Alpine F1 Team . “Nadat ik een aantal van die uitdagingen had afgerond, waarbij ik alleen de Indy500 miste, dacht ik dat dit het juiste moment was om terug te komen, zelfs met de nieuwe reglementen in 2022.”

Alonso denkt in ieder geval dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan presteren. “Ik voel me goed, ik voel me jong, ik voel me scherp, dus laten we het opnieuw proberen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso voelt zich jong en scherp: “Dus laten we het opnieuw proberen”