Het laatste formule 1 nieuws

Alonso wijst op grootste probleem bij terugkeer in F1: 'Ik was verdwaald'

Alonso wijst op grootste probleem bij terugkeer in F1: ‘Ik was verdwaald’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met zijn podium in Qatar heeft Fernando Alonso nu echt weer zijn goede vorm te pakken. Het duurde echter even voor dit het geval was en bij de podcast Beyond the Grid legt de Spanjaard uit hoe dat kwam.

Na twee jaar afwezigheid keerde Alonso in 2021 weer terug in de Formule 1 bij Alpine. De Spanjaard stond nog altijd te boek als één van de beste coureurs, maar hoe zou hij het doen na zijn afwezigheid. Nadat de eerste races tegenvielen onderstond er veel kritiek, maar de Spanjaard heeft die criticasters ondertussen stil gekregen. Probleem voor Alonso

‘’Ik denk dat er meer coureurs het lastig hadden aan het begin van het jaar, zeker coureurs die waren gewisseld van team. Die hadden meer tijd nodig. Dat hoort bij het proces om je aan te passen aan je nieuwe team en wagen. De voorband werd echter ook aangepast en dat is voor mij het grootste probleem geweest. Ik moest gevoel krijgen met de voorkant krijgen van de wagen en wat er mogelijk was’’, zegt Alonso in de podcast.

‘’Ik rij misschien iets anders dan andere coureurs. Die voorkant geeft mij feedback over hoeveel grip er beschikbaar is. Als je dat van mij wegneemt, dan ben ik gewoon verdwaald. Ik weet dan niet wat de wagen doet en hoeveel grip er is. Dat was erg lastig’’, besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso wijst op grootste probleem bij terugkeer in F1: ‘Ik was verdwaald’