Het laatste formule 1 nieuws

Alonso wijst Verstappen en Hamilton hun plaats: "Ik ben beter"

Alonso wijst Verstappen en Hamilton hun plaats: “Ik ben beter”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso keert na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1. Voor enige vorm van roestigheid vreest hij niet, in tegendeel. Hij straalt één en al zelfvertrouwen uit. En zet dat in woord ook kracht bij.

Menigeen was onder de indruk van wat Alonso liet zien tijdens de wintertest in Bahrein. Hij zou snel weer op snelheid zijn gekomen en gaf als vanouds scherpe feedback om Alpine naar voren te helpen. En ook Alonso zelf geeft aan dat hij niets is veranderd in twee jaar tijd. Hij is niks van zijn talent verloren, zo geeft hij aan in gesprek met de BBC .

“Het wordt geweldig. Ik kijk er naar uit om tegen enkele oude en enkele nieuwe gezichten te racen. Er rijden enkele talentvolle jongens rond die echt mooie dingen hebben laten zien in de juniorcategorieën en natuurlijk rijden nog dezelfde kampioenen rond als twee jaar geleden, te weten Lewis Hamilton , Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.”

Speciale aandacht heeft hij voor Max Verstappen : “Hij is van de jongere garde, maar racet al zo’n vier tot vijf jaar op het allerhoogste niveau mee. Ik denk dat het veld heel competitief is en het wordt een uitdaging om iedereen op het circuit te verslaan”, aldus Alonso, die claimt dat het aan hem zelf niet zal liggen. Want als hij gevraagd wordt of hij nog altijd net zo goed is als de grote namen, antwoordt hij als volgt.

“Nee, ik ben beter.”

Heldere taal van de tweevoudig Formule 1-kampioen, maar ondanks zijn eigen kwaliteiten maakt hij zich geen illusies over de kansen in 2021.

“Ik ben terug met als doel om het gewoon goed te doen en misschien een keer om overwinningen en voor de wereldtitel te strijden. Het is echter duidelijk dat dat dit jaar niet gaat lukken, ik verwacht in ieder geval niet dat er wonderen gaan gebeuren. Ik denk echter dat in 2022 de zaken omgegooid kunnen worden als de nieuwe reglementen worden ingevoerd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso wijst Verstappen en Hamilton hun plaats: “Ik ben beter”

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed