Het laatste formule 1 nieuws

Alonso wil ook als Alpine niet competitief is in de F1 blijven na 2022

Alonso wil ook als Alpine niet competitief is in de F1 blijven na 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso heeft bij de podcast Beyond the Grid aangegeven dat hij ook na 2022 in de Formule 1 actief wil blijven. Bij de start van het F1-seizoen in 2023 is de Spanjaard 41 jaar, maar dat hindert hem naar eigen zeggen niet. Is Alpine wereldtitel waardig?

Alonso heeft er geen geheim van gemaakt dat hij op jacht is naar zijn derde wereldtitel. De Spanjaard won in 2005 en 2006 wereldtitels met Renault, maar kreeg het sindsdien bij McLaren en Ferrari niet voor elkaar om een derde titel te pakken. Met Alpine hoopt de Spanjaard vanaf 2022 weer mee te doen van voren in de F1.

‘’Ik kijk ernaar uit om een derde titel te veroveren. Ik zal er alles aan doen de komende jaren om dat te bereiken. Het zou heel veel betekenen voor mijn nalatenschap in de F1. Het is niet dat ik wanhopig opzoek ben en dat het mijn leven zal veranderen, maar ik ben een competitief persoon in alles wat ik doe’’, zegt Alonso bij de podcast van het officiële kanaal van de F1. Alonso blijft in de F1

‘’Het maakt niet uit of je 19, 42 of 43 bent. Het is een manier van leven en volledige toewijding aan de sport. Het is mogelijk mijn grootste prestatie als het mij lukt om een derde wereldtitel te veroveren. Dat is een nalatenschap en boodschap aan de volgende generaties.’’

Alonso botste in het verleden vaak intern als de wagen niet naar behoren presteerde. Nu stelt Alonso echter dat hij ook met een wagen die niet competitief is, actief wil blijven in de F1 na 2022. ‘’Ook als de wagen niet goed is, blijf ik in de F1. Mijn plan is om nog minimaal twee of drie jaar te blijven’’, besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso wil ook als Alpine niet competitief is in de F1 blijven na 2022