Het laatste formule 1 nieuws

Alonso zette de TV aan voor Verstappen: "Hij was de enige die iets ging doen"

Alonso zette de TV aan voor Verstappen: “Hij was de enige die iets ging doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso steekt niet onder stoelen of banken te genieten van Max Verstappen in de Formule 1. Zelfs toen de 39-jarige Spanjaard twee jaar uit de sport verdween, volgende hij de Nederlander op de voet.

De tweevoudig wereldkampioen zette eind 2018 een punt achter zijn loopbaan in de Formule 1 na een aantal moeizame jaren bij McLaren . De sport echt loslaten deed hij echter nooit. Regelmatig gooide hij een balletje over een eventuele terugkeer op, terwijl hij ondertussen uitkwam in andere raceklassen. Sinds dit jaar is Alonso terug in de Koningsklasse bij Alpine, dat is voortgevloeid uit Renault . In 2005 en 2006 legde hij met die formatie beslag op zijn wereldtitels.

Ook tijdens zijn afwezigheid volgende hij de Formule 1 nauwlettend. Niet vanwege het spannende titelgevecht, maar wel vanwege Verstappen: “Als ik zelf niet aan het racen was, zette ik de TV aan om te zien wat Max ging doen”, vertelt hij tegenover SoyMotor . “Hij was de enige die iets ging doen. Je wist dat Valtteri [Bottas] het Lewis [Hamilton] niet moeilijk zou maken en je wist dat Lewis de race zou winnen als er niets geks gebeurde”, klinkt het.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso zette de TV aan voor Verstappen: “Hij was de enige die iets ging doen”