Het laatste formule 1 nieuws

Alonso zette enkel voor Verstappen de tv aan: "Hij was de enige die iéts ging doen"

Alonso zette enkel voor Verstappen de tv aan: “Hij was de enige die iéts ging doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen hij in 2018 een tijdelijke punt zette achter zijn Formule 1-avonturen, bleef Fernando Alons o de sport natuurlijk volgen. Heel spannend waren de kampioenschappen in die jaren niet, maar voor Max Verstappen zette hij wel de TV aan. De Nederlander was de enige coureur die de interesse van Alonso in de sport in leven hield.

Dat vertelt de Spanjaard in gesprek met SoyMotor . “Als ik vorig jaar niet zelf aan het racen was, dan zette ik de TV aan om te zien wat Max ging doen, want hij was de enige die iets ging doen. Je wist dat Valtteri het Lewis niet lastig zou gaan maken en je wist dat Hamilton zou gaan winnen als er niets raars gebeurde.”

“Maar Verstappen, als hij op de eerste rij startte of als zijn auto lekker ging…”, zo zegt hij met een glimlach. De Spanjaard is ook onder de indruk van de supportersschare van de Red Bull -coureur. Het doet hem denken aan zijn Renault-dagen, toen hij voor de titels streed.

“Vol bewondering kijk ik naar al die mensen die, in dit geval voor Verstappen, zo enthousiast zijn. Daar heb je iets extra’s voor nodig. Het draait niet alleen om alles winnen, want Max is nog geen wereldkampioen, maar hij kan een heel circuit kleur geven en de fans achter zich krijgen.

“Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik dat in mijn titeljaren ook mee heb mogen maken, een zee aan blauw gekleurde fans. Ik ben echter niet jaloers op Max, ik bewonder zijn fans juist”, aldus de tweevoudig wereldkampioen, die in 2005 en 2006 namens Renault de titel veroverde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso zette enkel voor Verstappen de tv aan: “Hij was de enige die iéts ging doen”