Het laatste formule 1 nieuws

Alonso ziet de kans om F1 te verlaten en terug te keren als 'grote luxe'

Alonso ziet de kans om F1 te verlaten en terug te keren als ‘grote luxe’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso maakte in 2021 zijn comeback, en de inmiddels 40-jarige Spanjaard blijkt het nog steeds in zich te hebben. Hij noemt het een ‘luxe’ om op zijn eigen voorwaarden te kunnen vertrekken en terug te keren naar de Formule 1 .

De tweevoudig wereldkampioen keerde vorig jaar terug naar de koningsklasse van de autosport, nadat hij zich twee seizoenen op andere raceklasses had gestort. Zo nam hij deel aan de 24 uur van Le Mans, de Indianapolis 500 en de Dakar Rally. Alonso maakte succesvolle F1-comeback

Zijn comeback bleek een succes. Alonso wist een podium te scoren en speelde een belangrijke rol in de verrassende overwinning van teamgenoot Esteban Ocon in Hongarije. Hij beseft wel dat het niet vanzelfsprekend is dat een coureur zomaar kan terugkeren wanneer hij wil, en ziet die kans dan ook als een ‘zeer grote luxe’. Dat geeft hij aan in gesprek met Autosport.com .

Hij erkent dat slechts een klein aantal coureurs de kans krijgt in de Formule 1 en hij prijst zichzelf dan ook gelukkig dat hij die kans twee keer heeft gekregen. Daarnaast geeft hij aan te hebben genoten van zijn comebackseizoen, dat naar zijn idee beter is verlopen dan hij zelf had verwacht. Door continu te blijven verbeteren denkt Alonso dat hij zo goed als mogelijk is voorbereid op het seizoen van 2022.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso ziet de kans om F1 te verlaten en terug te keren als ‘grote luxe’