Het laatste formule 1 nieuws

Alonso ziet grote verandering: 'Toen waren de races veel saaier'

Alonso ziet grote verandering: ‘Toen waren de races veel saaier’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso schuwt het nooit om kritisch te zijn over de regels die de Formule 1 doorvoert. De Spanjaard is echter wel enthousiast over de DRS die de FIA jaren geleden invoerde. Dat vertelt hij in gesprek met Motorsport.com .

Het was vóór 2011 niet eenvoudig om als coureur de voorganger in te halen, waardoor de organisatie besloot om DRS in het leven te roepen. Alonso kijkt met veel enthousiasme terug op die verandering in de Formule 1.

“Ik denk dat we het altijd nodig zullen hebben in de Formule 1”, stelt Alonso als hij de vraag krijgt of de DRS ooit uit de Formule 1 gaat verdwijnen. “Ik weet dat het soms wat kunstmatige inhaalacties oplevert op verschillende circuits. Maar als we terugkijken, toen we nog geen DRS hadden, waren de races veel saaier. Het was veel moeilijker om in te halen.” Alonso ziet DRS als nuttig hulpmiddel

Volgens Alonso is het onmogelijk om zonder DRS nog spanning te houden. “Formule 1 is niet zoals andere categorieën. Ik denk dat je in deze sport altijd moeite hebt om dicht genoeg te volgen vanwege de aard van de aerodynamica en hoe slim alle teams altijd zullen zijn om prestaties te leveren. DRS zal dus een nuttig hulpmiddel zijn, denk ik, ook voor de toekomst.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alonso ziet grote verandering: ‘Toen waren de races veel saaier’