Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri gebruikt in 2021 eigen achterkant en versnellingsbak

AlphaTauri gebruikt in 2021 eigen achterkant en versnellingsbak

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | de AlphaTauri AT02 AlphaTauri had zonder gebruik van een token de complete achterkant van de Red Bull RB16 (de wagen uit 2020) kunnen gebruiken. Desondanks heeft het team daar niet voor gekozen. Het Formule 1 team wat gelieerd is aan Red Bull gebruikt de eigen achterkant en versnellingsbak uit 2020.

Na de mondiale uitbraak van het coronavirus moet de Formule 1 maatregelen nemen om te voorkomen dat er teams onderuit gingen door het mislopen van inkomsten. Een van de maatregelen was dat het team komend seizoen hetzelfde chassis moesten gebruiken als in 2020 en er weinig of geen aerodynamische wijzigingen mochten worden doorgevoerd. De stabiliteit achterkant AT01 was zeer goed, aldus Jody Egginton Teams die toch wijzigingen wilde doorvoeren op aerodynamische gebied mochten dat wel, maar moesten bij ingrijpende veranderingen tokens, waar ze er twee van hadden, inzetten. Verder mochten onderdelen uit 2020 van fabrieksteams door andere teams gebruikt worden. Een voorbeeld is dat Aston Martin (Voorheen Racing Point ) in 2021 de complete achterkant van de Mercedes W11 gebruikt, zonder ook maar één token te hoeven inzetten.

En die optie lag er ook voor AlphaTauri. Maar toch heeft het zusterteam van Red Bull Racing ervoor gekozen hun eigen producten te gebruiken. “We hebben besloten om de achterkant van de AT01 te gebruiken en te laten zoals hij is”, zei technisch directeur Jody Egginton tegen AS-web.jp . “Het was geen gemakkelijke beslissing. We hebben de voor- en nadelen ervan bekeken.”

“Het was zeker een aantrekkelijke optie om over te schakelen naar een nieuwe versnellingsbak zonder tokens te gebruiken, maar het was de voorkant van het chassis dat ik het liefst wilde doorontwikkelen. De AT01 van vorig jaar was erg compleet – vooral de stabiliteit aan de achterkant was zeer goed. Dus besloten we dat we het niet hoefden aan te passen.”

Egginton zei dat de beslissing ook werd ingeleid door de ingrijpende nieuwe voorschriften voor 2022. “De auto’s van volgend jaar zullen drastisch veranderen. Dus we moeten onze focus ook daar nog op richten”, sluit Egginton af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri gebruikt in 2021 eigen achterkant en versnellingsbak