Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri geeft toe naar alternatieven te kijken: 'Zij gaan testen in Abu Dhabi'

AlphaTauri geeft toe naar alternatieven te kijken: ‘Zij gaan testen in Abu Dhabi’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri behoudt Pierre Gasly en Yuki Tsunoda voor 2022. Laatstgenoemde uitte daar zijn verbazing over, omdat hij naar eigen zeggen ‘vaak crashte’ en bang was dat hij het team teveel geldt kostte. Teambaas Franz Tost vindt echter dat hij als rookie meer tijd verdient, maar geeft toe wel naar andere opties te kijken.

Volgens de Oostenrijker heeft het geen zin om een coureur aan te trekken en vervolgens zo snel weer de deur te wijzen. “Een coureur heeft drie jaar nodig om de Formule 1 te leren begrijpen” , zegt Tost in gesprek met Sport1 . “Yuki heeft potentieel en is nog aan het leren. Hij is zeer kritisch over zichzelf en dat is positief.” Alternatieven voor AlphaTauri en Red Bull

Dat wil niet zeggen dat er geen alternatieven zijn. “We hebben goede coureurs in de Formule 2” , gaat Tost verder. “Voor ons zijn dat Liam Lawson en Juri Vips, die ook deel zullen nemen in de Young Driver Test in Abu Dhabi. Lawson doet dat bij ons en Vips bij Red Bull Racing.”

“De Formule 2 is druk dit jaar: Oscar Piastri, Theo Pourchaire, Robert Shwartzman en onze twee juniorcoureurs zijn ongetwijfeld de coureurs van de toekomst” , besluit Tost.

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri geeft toe naar alternatieven te kijken: ‘Zij gaan testen in Abu Dhabi’