Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri omzeilt Formule 1-testverbod met vier testdagen in Italië

AlphaTauri omzeilt Formule 1-testverbod met vier testdagen in Italië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel testen buiten het seizoen om (afgezien van de officiële tests) verboden is, mag het wel met bolides die meer dan twee jaar oud zijn. AlphaTauri stuurt daarom Gasly en Tsunoda de wei in met een Toro Rosso uit 2018.

Het Italiaanse team heeft vier testdagen ingepland op Imola plus een filmdag. Volgende week dinsdag en woensdag maken de coureurs hun eerste meters van 2021. 23 en 25 februari volgen nog twee dagen en in dagen daartussen plant het team de filmdag in.

Dit jaar mogen teams nog maar drie dagen testen voor het seizoen begint. Van 12 tot 14 maart verzamelen alle teams in Bahrein om hun eerste officiële meters met hun 2021-wagen te maken. Omdat de teams met één auto rijden betekent het dat alle coureurs maar anderhalve dag hebben om aan de auto te wennen.

Vooral Yuki Tsunoda zal profijt hebben van de extra testdagen met de Toro Rosso. De ervaring die het Japanse Red Bull -talent heeft in een Formule 1 -auto is schaars. Hij heeft 400 kilometer gereden om zijn superlicentie te halen en nam deel aan de post-season test in Abu Dhabi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri omzeilt Formule 1-testverbod met vier testdagen in Italië