Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri opent vol de aanval op kwakkelend Ferrari

AlphaTauri opent vol de aanval op kwakkelend Ferrari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AlphaTauri is de laatste weken steeds beter bezig. Al het hele seizoen draait Pierre Gasly goed, maar omdat Daniil Kvyat vaak achter bleef, kon het Italiaanse team geen vuist maken in de strijd met teams als Renault, McLaren en Racing Point. Afgelopen weekend stond de Rus er echter opeens wel goed bij, waardoor hij er nu zeker van is dat Ferrari verslagen kan worden.

In het middenveld zijn er twee groepen teams. Renault, McLaren en Racing Point staan allemaal zeer dicht op elkaar en strijden om de derde, vierde en vijfde plaats achter Mercedes en Red Bull . Daar achter volgen op gepaste afstand Ferrari en AlphaTauri. Het verschil tussen de twee Italiaanse Formule 1-teams werd afgelopen weekend verkleind tot 14 punten in het voordeel van het team uit Maranello.

Met nog vier races te gaan is alles mogelijk, zeker als ook Kvyat plots mooie puntenfinishes neerzet. Op Imola werd hij tot ieders verrassing vierde, waardoor de strijd helemaal open ligt. De AlphaTauri-coureur weet dat maar al te goed.

“Het wordt een spannend gevecht”, zo vertelt de Rus na afloop van zijn puike race in Italië opgetogen tegenover onder meer RacingNews365 . “We zijn een paar punten ingelopen deze race, beter dan niets. Onze snelheid is ongeveer gelijk. In de kwalificatie ziet Ferrari er sterk uit, maar in de race komen wij vaak terug.”

“We gaan er alles aan doen om hen te verslaan in het kampioenschap”, vervolgt Kvyat. “Dat is het doel, al zal het niet makkelijk zijn. We moeten ons focussen en er niet te veel aan denken. Ik geloof steeds meer in de potentie van dit team en de potentie van mij als coureur. De auto voelt steeds beter aan en het was voor mij belangrijk om een sterke race neer te zetten.”

Met medewerking van Dieter Rencken .

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri opent vol de aanval op kwakkelend Ferrari