Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri stelt 'COVID-19 planner' aan voor F1-seizoen 2021

AlphaTauri stelt ‘COVID-19 planner’ aan voor F1-seizoen 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Net zoals 2020 zal ook het Formule 1-seizoen 2021 nog in het teken staan van het coronavirus. Met de kennis van vorig seizoen hoopt AlphaTauri zich net als de andere F1-teams heelhuids door 2021 te werken.

COVID-19 zorgde in 2020 voor een vertimmerde kalender en strenge protocollen. Zo werden er bubbels in het leven geroepen, waarin de teams moesten reizen en werken. De logistieke uitdaging wordt er in 2021 niet minder op. De Formule 1 mikt namelijk op een kalender die veel meer op een normaal seizoen lijkt, met 23 races op verschillende continenten. Lees ook:

F1 en COVID-19: Hoe quarantaines de opbouw voor 2021 verstoren

Zoals al eerder bericht veroorzaken deze winter de quarantaineregels die verschillende landen hebben ingesteld veel ongemak bij de teams in de koningsklasse van de autosport. Vooral bij een renstal als AlphaTauri, dat gebaseerd is in Engeland en Italië, terwijl personeelsleden niet tussen beide landen heen en weer mogen reizen. De zusterformatie van Red Bull Racing zegt lessen te hebben getrokken uit 2020 om de logistieke nachtmerrie in 2021 tot een goed einde te kunnen brengen en de kans op coronabesmettingen binnen het team zo klein mogelijk te houden.

“In 2020 hebben we heel wat geleerd over hoe we moeten omgaan met alle risico’s tijdens een pandemie en hoe we ons personeel veilig moeten houden”, aldus teammanager Graham Watson. “We begonnen het jaar zonder te weten wat COVID-19 precies inhield en nu leven we er elke dag mee. Als team hebben we een specifiek COVID-plan opgesteld dat we blijven verfijnen voor 2021. Er zijn bepaalde uitdagingen die we hebben moeten overwinnen, bijvoorbeeld op het gebied van catering, hoe we naar de circuits afreizen en hoe we in de garage werken. Maar we weten inmiddels hoe we alles moeten aanpakken. We hebben gekeken hoe ons personeel altijd voldoende afstand van elkaar kan houden, ook al maakte men deel uit van dezelfde bubbel. We hebben ook commerciële vluchten vermeden, om afstand te kunnen garanderen tijdens het reizen.”

Maar daar blijft het niet bij, want voor 2021 heeft AlphaTauri nog wat extra stappen gezet binnen de bestaande organisatie, met het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri stelt ‘COVID-19 planner’ aan voor F1-seizoen 2021