Het laatste formule 1 nieuws

AlphaTauri tast in het duister over motorstrijd tussen Honda en Mercedes

AlphaTauri tast in het duister over motorstrijd tussen Honda en Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste testdagen verlopen positief voor zowel Red Bull als AlphaTauri. Op een losgeraakte motorkap van Sergio Perez na zijn er geen noemenswaardige problemen opgetreden. De teams aangedreven door Honda rijgen de ronden aaneen en met de betrouwbaarheid lijkt het dus wel goed te zitten.

Bij AlphaTauri is men enthousiast over het verloop van de testdagen. De ogen zijn bij het kleine Red Bull-zusterteam vooral gericht op de nieuwe Honda-motor en op Honda-protegé Yuki Tsunoda. Teambaas Franz Tost is van beiden onder de indruk.

“Yuki heeft de basis van wat een goede coureur nodig heeft”, zo vertelt hij als RacingNews365 hem naar het talent van zijn nieuwe coureur vraagt. “Hij heeft de natuurlijke snelheid en dus het natuurlijke talent. Hij is tevens gepassioneerd, en ook dat is belangrijk. Bovendien is hij ook gedisciplineerd, iets dat niet altijd het geval is bij jonge coureurs. Ook is hij innovatief en komt hij met nieuwe ideeën. Ik ben heel blij met hem.

De Honda-protegé debuteert dit jaar in de Formule 1, net als de gloednieuwe Honda-motor. Ook daar heeft Tost een hoge pet van op. “De nieuwe krachtbron is een mooie sprong voorwaarts geweest vergeleken met vorig jaar”, glundert hij, al weet hij niet hoe het zal vergelijken met de motoren van de concurrentie.

“We gaan het zien hoeveel we precies vooruit zijn gegaan. Ik weet nog niet of we op gelijke hoogte zijn gekomen met Mercedes . Om jezelf te verbeteren is een ding, maar de vraag is hoeveel de anderen zich verbeterd hebben”, aldus de Oostenrijker, die de concurrentie de komende weken goed in de gaten gaat houden.

“We moeten dan ook een paar races wachten om een goed beeld te krijgen van de verhoudingen. Hoe staat Honda ervoor vs. Mercedes, Ferrari en Alpine?”, vraagt hij zich hardop af. “Of onze sprong voorwaarts genoeg zal zijn? Dat kan ik nu nog niet zeggen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina AlphaTauri tast in het duister over motorstrijd tussen Honda en Mercedes