Het laatste formule 1 nieuws

Alpine F1 bevestigt datum teampresentatie en onthulling nieuwe auto

Alpine F1 bevestigt datum teampresentatie en onthulling nieuwe auto

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Renault/Alpine Het voormalige Renault heeft al aangekondigd dat hun nieuwe auto de A521 zal heten. Het heeft al een tijdje geleden een tijdelijke kleurstelling tentoongesteld (zie plaatje hieronder). Qua line-up zal het een van de meest interessante zijn. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso keert terug in de Formule 1 na een tussenperiode van 2 jaar dat die weg was. De andere coureur is de Fransman Esteban Ocon.

Onlangs was het nog maar de vraag of Alonso de wintertests in Bahrein zou gaan halen vanwege een fietsongeval in Zwitserland. Maar de Spanjaard is al ontslagen uit het ziekenhuis en lijkt de wintertests makkelijk te gaan halen.

Het team uit het Engelse Enstone met de Franse nationaliteit heeft een hele drukke winter gehad. Ze hebben hun naam veranderd van Renault naar Alpine. Ook hebben ze Fernando Alonso teruggehaald naar de Formule 1, maar ook voormalig teambaas Cyril Abiteboul moest het team verlaten.

Ex-Suzuki MotoGP-teambaas Davide Brivio is al aangesteld als vervanger van Abiteboul en word de nieuwe Racing Director. Hoe het exacte management eruit gaat zien is nog niet bekend.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine F1 bevestigt datum teampresentatie en onthulling nieuwe auto