Het laatste formule 1 nieuws

Alpine F1 had in de winter problemen met de windtunnel

Alpine F1 had in de winter problemen met de windtunnel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alpine F1 | Alonso op Full-wets na zijn uitstapje tijdens de formatieronde. Volgens Alpine -baas Marcin Budkowski zijn de coureurs niet verantwoordelijk voor de ietwat teleurstellende prestaties. Vooral de P15 van Alonso was teleurstellend. “Ik deed het niet goed genoeg”, zei Alonso tegen de Spaanse pers, toen hem werd gevraagd waarom hij achter zijn teamgenoot staat. “Ik voelde me goed in de auto, ik voelde me snel, de balans van de auto was goed, maar elke keer dat ik over de streep kwam, was het niet goed genoeg om in de top tien te staan”, voegt de tweevoudig wereldkampioen.

Volgens Marcin Budkowski zijn de coureurs niet verantwoordelijk voor de tegenvallende resultaten. De Poolse techneut zei zaterdagmiddag dat Alpine wat tegenslag heeft gehad in de windtunnel. Een en ander werd veroorzaakt door onder andere de nieuwe regelgeving.

“Tijdens de tests wisten we dat we met tegenwind aankwamen vanwege de regelwijzigingen”, zei Budkowski in Imola. “Er waren enkele problemen in de windtunnel die onze ontwikkeling vertraagden. (…) We wisten dat we geen goede winter hadden gehad en dat we niet goed aan het seizoen konden beginnen, en de tests bevestigden dat. Hoewel we zijn verbeterd, weten we dat we achterlopen”, voegde hij eraan toe.

Budkowski zegt dat de wijzigingen in de aerodynamische regels sommige teams meer pijn hebben gedaan dan andere. “In Bahrein eindigden we min of meer waar we verwacht hadden, hoewel we het mis hadden met de auto’s waarvan we dachten dat ze voor en achter ons zouden rijden”, aldus Budkowski. “En ik denk niet dat we de enigen waren, want tijdens het praten met andere teams ontdekten we dat sommigen van ons ook een andere pikorde hadden verwacht.”

Ondanks de tegenvallende prestaties wisten Esteban Ocon en Fernando Alonso in de chaotische Formule 1 -race op Imola de eerste drie punten voor de Franse formatie binnen te harken. Ocon finishte als negende en Alonso kwam op P10 terecht nadat Kimi Raikkonen (door een forse tijdstraf van 30 seconden) uit de top tien werd gezet.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine F1 had in de winter problemen met de windtunnel