Het laatste formule 1 nieuws

Alpine heeft nog meer terrein verloren: 'Nu moeten we een antwoord vinden'

Alpine heeft nog meer terrein verloren: ‘Nu moeten we een antwoord vinden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Esteban Ocon en Alpine was de Grand Prix van Bahrein niet de start waarop werd gehoopt. Het Franse team richt alle pijlen op 2022, maar in 2021 zal het toch hebben gehoopt op meer. Ocon zegt echter dat men weet waar het probleem zit. Druk op Ocon

Renault heeft sinds de rentree in de Formule 1 grote stappen vooruit gemaakt. Het klom op tot de vierde plek bij de constructeurs, maar bleef toen steken. Als fabrikant had het de stap richting Ferrari , Red Bull Racing en Mercedes willen maken, maar in plaats daarvan zakte het team juist weg achter Racing Point en McLaren .

Een nieuwe naam en nieuw management doet in 2021 nog geen wonderen, want de stijgende lijn wordt doorgetrokken. In 2021 lijken nu ook Ferrari en AlphaTauri sneller te zijn dan Alpine, en ook door Aston Martin werd het eerste punt al opgeraapt in Bahrein, daar waar Alpine op nul bleef steken. Achterstand voor Alpine

‘’We moeten zorgen dat we het maximale uit de wagen halen om elke keer punten te kunnen halen. We weten waar we op dit moment tekortschieten en weten ook hoe we dat kunnen verbeteren. We weten waar het aan ligt en het is aan ons om daar een antwoord op te vinden’’, zegt Ocon daarover tegen Motorsport.com . De Fransman kwalificeerde als zestiende en kwam in de race niet verder dan de dertiende plek.

‘’Op dit moment is iedereen langzamer en wij zeker ook als we dat vergelijken met vorig jaar. We weten waar we tijd kunnen vinden en hebben een manier hoe we de rondetijden weer omlaag kunnen krijgen. We hebben gespot waar het zit en nu moeten we het uitvoeren’’, besluit de Alpine-coureur die zijn teamgenoot, Fernando Alonso , wel lang in de punten zag rijden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine heeft nog meer terrein verloren: ‘Nu moeten we een antwoord vinden’