Het laatste formule 1 nieuws

Alpine houdt vast aan Ocon: 'Team om hem heen bouwen zoals bij Verstappen'

Alpine houdt vast aan Ocon: ‘Team om hem heen bouwen zoals bij Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Esteban Ocon heeft een driejarig contract getekend bij Alpine en is daardoor de komende jaren verzekerd van een plek in de Formule 1 . Volgens Lawrence Barretto is de beslissing voor Alpine, maar ook voor Ocon zelf heel logisch. Ocon blijft bij Alpine

Onder een nieuwe naam en nieuw management is Ocon dit seizoen de leidende man binnen Alpine. Waar Fernando Alonso zijn weg nog moet vinden bij zijn terugkeer, haalt Ocon keer op keer de resultaten binnen. Het is dan ook niet heel gek dat Alpine ervoor kiest om deze stabiele factor een langer contract te geven.

‘’Ik sprak in Monaco met twee belangrijke mensen binnen het team over de rijdersmarkt, en in beide gevallen kwam de naam van Ocon bovendrijven. Het is logisch voor Alpine om hem te behouden op basis van zijn prestaties dit jaar, maar ook omdat hij met 24 jaar iemand is om wie je een team heen kan bouwen zoals Mercedes deed met Lewis Hamilton , Max Verstappen bij Red Bull Racing en Michael Schumacher bij Ferrari ’’, zegt Barretto in zijn analyse voor Formula1.com . Geen kans bij Mercedes

Als junior van Mercedes zal Ocon echter toch ook met een schuin oog de ontwikkelingen binnen Mercedes in de gaten hebben gehouden. Met Hamilton en Bottas zonder contract ligt daar nog een kans, maar nu George Russell als talent de betere papieren lijkt te hebben om een zitje te krijgen, is het risico om te wachten erg groot voor Ocon.

‘’Wacht te lang, en Ocon zou weer aan de zijkant komen te staan. Nu hij dat al eens een jaar heeft meegemaakt in 2019, zal de Fransman niet in de stemming zijn geweest om te blijven spelen’’, besluit de verslaggever.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine houdt vast aan Ocon: ‘Team om hem heen bouwen zoals bij Verstappen’