Het laatste formule 1 nieuws

Alpine neemt afscheid van hoogste Formule 1-motorbaas

Alpine neemt afscheid van hoogste Formule 1-motorbaas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Al sinds 1999 was hij werkzaam bij Renault, maar Remi Taffin en de autofabrikant zijn nu per direct uit elkaar. Dat hebben ze samen beslist. Sinds 2016 was de Fransman de eindverantwoordelijke voor de Renault-motor. In zijn periode als motorbaas zag hij Red Bull weggaan als klantenteam, McLaren komen, maar later ook weer gaan.

Momenteel levert Renault alleen aan het eigen Alpine -team motoren. Dit jaar introduceerden de Fransen in tegenstelling tot de concurrentie geen nieuwe motor, waardoor het terrein heeft verloren op de concurrentie. Volgend jaar komt het team wel met een gloednieuwe motor, maar Taffin zal dus niet meer betrokken zijn bij het laatste halve jaar van de ontwikkeling.

Het is niet duidelijk waarom precies de Fransman weg gaat bij het team. Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister ‘m hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine neemt afscheid van hoogste Formule 1-motorbaas