Het laatste formule 1 nieuws

Alpine over '100 races-project': "Moet zoveel mogelijk podiumplaatsen opleveren"

Alpine over ‘100 races-project’: “Moet zoveel mogelijk podiumplaatsen opleveren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alpine scoorde in Hongarije zijn eerste Formule 1 -zege in de recente geschiedenis, maar heeft verder nog geen podiumplaatsen behaald. CEO Laurent Rossi wil dat daar in 2024 verandering in komt, en heeft een project opgezet voor honderd races.

Alpine staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap op meer dan honderd punten achter Ferrari . De enige twee top vijf-finishes van het team waren beide in Hongarije, met een overwinning voor Esteban Ocon en een vierde plaats voor Fernando Alonso . Tost onthult dat niet iedereen van Honda de Formule 1 wilde verlaten Alpine werkt aan plan voor 100 races

Rossi maakt zich echter geen zorgen en zegt een plan te hebben voor de nabije toekomst van de Franse renstal. “We hebben een lange termijn-project waarvan het doel is om een niveau te bereiken dat ons in 2024 zoveel mogelijk podiumplaatsen oplevert” , vertelt Rossi aan F1.com . “Er is een stappenplan en het zal elk jaar een beetje beter gaan. Het is een project dat honderd races omvat, verdeeld over vier jaar.”

“We moeten elke race vooruitgang boeken” , vervolgt hij. “Het kan vooruitgang zijn die je op de baan ziet of vooruitgang die je niet ziet, tot in het kleinste details. Het enige wat we willen is ervoor zorgen dat we op een goed prestatieniveau zitten, niet te ver van de top. Van daaruit kunnen we onze klim naar de top voortzetten” , aldus de CEO van Alpine.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine over ‘100 races-project’: “Moet zoveel mogelijk podiumplaatsen opleveren”