Het laatste formule 1 nieuws

Alpine richt blik op volgend seizoen: "De focus is nu volledig verschoven naar 2022"

Alpine richt blik op volgend seizoen: “De focus is nu volledig verschoven naar 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alpine Alpine richt zich de tweede helft van het seizoen op de auto voor volgend jaar. Verschillende teams verlegden de focus al naar 2022, aangezien er dan weer compleet nieuwe auto’s ontworpen worden. Ook de Franse renstal laat nu weten dat de focus op volgend seizoen gaat.

Het huidige Formule 1-seizoen is nog in volle gang, maar toch zijn de teams al bezig met volgend jaar. Door veel mensen wordt 2021 namelijk gezien als een soort tussenjaar. Aanvankelijk zouden er dit seizoen grote regelveranderingen worden ingevoerd, maar door de financiële gevolgen van de coronacrisis is dat verschoven naar volgend jaar. Daarom werden er dit seizoen geen compleet nieuwe auto’s ontworpen door de Formule 1-teams, in tegenstelling tot andere jaren. 2022 belangrijk jaar

Terwijl het seizoen nog niet eens halverwege is, zijn er al verschillende teams die weinig tijd en geld in de huidige bolides willen stoppen. De grote regelwijzigingen van volgend jaar hebben in veel gevallen meer prioriteit en dat lijkt nu ook het geval te zijn bij Alpine. Daarmee volgt het het voorbeeld van onder meer Haas , Williams , Ferrari en zelfs Mercedes , teams die allemaal de blik al op 2022 (zeggen te) richten. Alpine verlegt focus

Marcin Budkowski bevestigt dat ook Alpine de bolide van dit seizoen niet of nauwelijks meer zal ontwikkelen, aangezien er wordt gekozen om te investeren in volgend jaar. “Sinds het begin van het seizoen hebben we een enorme stap gezet met Enstone en Viry die hard werkten om de auto te ontwikkelen. De focus is nu bij beide fabrieken volledig verschoven naar 2022, waardoor er minder nieuwe onderdelen op de baan komen”, vertelt de CEO van Alpine aan het Spaanse Marca .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine richt blik op volgend seizoen: “De focus is nu volledig verschoven naar 2022”