Het laatste formule 1 nieuws

Alpine weet niets van akkoord met Williams: "Zijn niet actief op zoek"

Alpine weet niets van akkoord met Williams: “Zijn niet actief op zoek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De geruchten werden steeds sterker de afgelopen weken: Alpine zou nauw met Williams gaan samenwerken volgend seizoen. Sterker nog: de Britse formatie zou vanaf 2022 zelfs klanten- en juniorteam worden . Laurent Rossi laat echter weten dat het nog lang niet zover is en dat Alpine ook prima kan bestaan in de Formule 1 zonder partner.

“We stonden open voor het idee, maar we zijn er niet per se op uit” , aldus CEO Rossi in een interview met Motorsport-Total.com. De Fransman zegt bij het Duitse medium dat het zeker geen kwaad kan om een partnerteam te hebben, maar dat het ook totaal geen must is. ” Dat is omdat we voortbouwen op het huidige Formule 1-team. We hebben volledige autonomie nodig, volledige onafhankelijkheid én volledige toewijding aan onszelf.”

Rossi, die voorheen binnen Renault actief was als ‘Strategy Offer’, ziet daarom ook de voordelen van het alleen zijn. “We kunnen ons dus volledig concentreren op de ontwikkeling van onze eigen motor en die in onze eigen wagen plaatsen, wat een groot voordeel is omdat je niet wordt afgeleid door andere activiteiten” , stelt hij. Volgens Alpine zijn er inderdaad wel voordelen betreffende een samenwerking te noemen. “Maar eerlijk gezegd kan dat heel snel teniet gedaan worden als je problemen krijgt.” Geen actieve zoektocht

Nu McLaren is overgestapt naar motoren van Mercedes staat Alpine er helemaal alleen voor vanaf 2021. Desondanks staat het vinden van een partnerteam niet bovenaan het lijstje bij de Franse formatie. “Het is niet iets waar we actief naar op zoek zijn” , sluit Rossi af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Alpine weet niets van akkoord met Williams: “Zijn niet actief op zoek”