Het laatste formule 1 nieuws

"Als een team als Ferrari hem belt, ga ik niet in de weg staan"

“Als een team als Ferrari hem belt, ga ik niet in de weg staan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Colton Herta, zoon van voormalig IndyCar-coureur Bryan Herta, is op dit moment de rijzende ster binnen de Amerikaanse autosport. Afgelopen weekend won hij nog op dominante wijze de IndyCar -race in St. Petersburg. De Amerikaanse pers snakt naar een coureur van eigen bodem in de Formule 1 en zien in de 21-jarige Herta een geschikte kandidaat.

Ook Herta zelf staat daar wel open voor, maar wil niet te veel speculeren. Bovendien heeft hij ook zo zijn eisen, al wil hij ook niet arrogant overkomen. “Ik zou wel geïnteresseerd zijn, natuurlijk. Ik denk dat het nogal onrealistisch en bijna arrogant zou zijn om gewoon te zeggen: ‘Nou, ik moet dan in een top drie team terechtkomen.’ Ik vind dat je er voor moet werken” , zegt Herta tegen Racer.com . Andretti zou Herta beschermen

Hij zou er dus geen probleem mee hebben om in te stappen bij het Amerikaanse Haas, maar dan wil hij ook kans maken op promotie via een deal met Ferrari . Het schrikbeeld van menig coureur die van de IndyCar naar de Formule 1 overstapten is om van een winnende auto plotseling kansloos achteraan te rijden. Daar weet teambaas Michael Andretti alles van.

“Als een team als Ferrari hem belt, ga ik hem daarbij niet in de weg staan. Maar als een van de teams op de laatste of één na laatste plaats in het kampioenschap daar belt, dan zou ik misschien zeggen: ‘Ja, ik zou je hier willen houden.’ Ik zou hem een plezier doen door hem bij die teams weg te houden” , aldus Andretti.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Als een team als Ferrari hem belt, ga ik niet in de weg staan”