Het laatste formule 1 nieuws

Als hij stopt met winnen moet je je afvragen: "Wat is er mis met Lewis?"

Als hij stopt met winnen moet je je afvragen: “Wat is er mis met Lewis?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 | Voormalig Formule 1 -coureur Jacques Villeneuve zich af of Lewis Hamilton , ondanks zijn zeven wereldtitels, de beste coureur ooit is. De Canadese enkelvoudig wereldkampioen is niet overtuigd. Hij vraagt zich af of met het recordaantal wereldtitels Hamilton de titel ‘beste coureur ooit’ toekomt.

“Ik weet het niet”, zei Villeneuve tegenover Corriere della Sera . “Michael [Schumacher] en Ayrton [Senna] wonnen soms met auto’s die helemaal niet konden winnen, en hadden met complexe zaken te maken, zonder dat ze daarbij het support van hun teams kregen. […] Daarentegen kon Lewis domineren omdat hij gewoon het beste materiaal had en de interne steun [van zijn team]. Ik zou hem wel eens willen zien rijden zonder de hulp van die twee zaken.”

Dr. Helmut Marko heeft, ondanks dat Lewis Hamilton het beste materiaal heeft, toch wel veel respect voor de Britse kampioen. De Mercedes -coureur heeft eigenschappen waarover zijn eigen sterrijder Max Verstappen (nog) niet beschikt. “Waar Hamilton in uitblinkt is zijn ongelooflijke consistentie”, liet de Red Bull-sportadviseur weten tegenover Motorsport-Total . “Je zien hoe tactisch hij [in Bahrein] reed. Hoe hij van de lijn afweek en dat soort dingen. Los daarvan, denk ik dat hij en Max niet veel voor elkaar onder doen. Er komt een moment dat Max net zoveel ervaring heeft als Hamilton.”

Ook Daniel Ricciardo heeft ondanks zijn respect voor Hamilton een mening over de prestaties van de Brit. “Ik denk dat we niet te agressief of respectloos kunnen zijn tegenover Lewis, maar geloven enkelen van ons dat we hem kunnen verslaan? Ja, daar ben ik vrij zeker van. […] Maar geen van ons [uit het huidige deelnemersveld] is ooit op jacht naar een wereldtitel geweest. Niemand van ons heeft jaar in jaar uit met die druk te maken gehad”, aldus de McLaren -coureur. “Ja, hij heeft de beste auto, maar er wordt van hem ook verwacht dat hij keer op keer zal winnen. En als hij dat niet doet, is het van ‘Oké, wat is er mis met Lewis?'”

Dit jaar lijkt het erop dat er aan de kop van het veld een wisseling van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Als hij stopt met winnen moet je je afvragen: “Wat is er mis met Lewis?”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden