Het laatste formule 1 nieuws

"Als ik Verstappen was had ik Hamilton niet verteld wat ik ervan vond"

“Als ik Verstappen was had ik Hamilton niet verteld wat ik ervan vond”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is verre van afgelopen. De spanning bevindt zich sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië op een hoogtepunt, en zal wellicht nog hoger op gaan lopen in de tweede helft van het seizoen.

Dat denkt voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Bertrand Gachot, die misschien wel het beste bekendstaat voor een dieptepunt in zijn carrière: In 1991 reed hij voor het destijds nieuwe team van Jordan, en won tevens de 24 uur van Le Mans dat jaar. Die voorspoed kwam echter tot een abrupt einde toen hij zes maanden de cel in moest vanwege een verkeersruzie, waarbij hij een taxichauffeur met traangas had bespoten. Hij werd vervangen door niemand minder dan Michael Schumacher , die zijn Formule 1 -debuut maakte. ‘Het moet eerst erger worden, zoals bij Senna en Prost’

Over de hoog opgelopen spanningen tussen Hamilton en Verstappen doet de oud-coureur zijn zegje bij de Beyond the Grid -podcast. “Als ik Verstappen was zou ik niks gezegd hebben” , zegt de Fransman over de nasleep van het incident op Silverstone. “Ik zou Hamilton niet hebben verteld wat ik ervan vond, en hebben gezegd ‘we praten het op de baan wel uit’. Maar dat is makkelijk gezegd.”

Gachot denkt dat de spanningen nog hoger zullen oplopen voor het einde van dit seizoen. “Deze jongens zijn de beste die er zijn, en in het gevecht om het kampioenschap zijn ze tot alles bereid. Het moet eerst erger worden voordat het beter wordt, zoals bij Senna en Prost destijds. Maar dat is het mooie van de sport, om te zien wie er meer of minder fouten gaat maken” , concludeert Gachot.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Als ik Verstappen was had ik Hamilton niet verteld wat ik ervan vond”