Het laatste formule 1 nieuws

'Als kind wilde ik formule 1-racer worden, of eerste minister'

‘Als kind wilde ik formule 1-racer worden, of eerste minister’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

©jonas lampens Elke week neemt iemand nieuw plaats in De Tijdcapsule, om te vertellen over de verleden, de tegenwoordige, de toekomstige en de oneindige tijd. Vandaag bevindt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich in het verleden. Wat is uw eerste herinnering?

‘Ironisch genoeg komt daar alcohol bij kijken. Mijn ouders hadden op een zekere avond vrienden uitgenodigd. Terwijl zij die mensen uitwuifden, ben ik op de tafel geklommen en heb ik alle bodems van de wijnglazen uitgedronken. Ik moet toen heel even op een andere planeet geweest zijn. Misschien komt het daardoor dat ik vandaag geen alcohol drink.’

‘Formule 1-rijder of eerste minister. Ik wist op een heel jonge leeftijd al wat ik wilde worden. Dat is een geschenk omdat je de belangrijke keuzes in je leven daarop kan afstemmen. Wanneer ben ik precies gebeten door de politiek? Mijn ouders, hoewel ze niet erg geïnteresseerd waren in politiek, keken elke zondagavond naar ‘7 sur 7’ op de Franse zender TF1. Van jongs af aan keek ik mee, zonder echt te begrijpen waarover het ging. De eerste verkiezingscampagne die ik intensief gevolgd heb, is die van Jacques Chirac in 1995. ’ Als u één moment kon terugdraaien, welk zou dat dan zijn, wat zou u anders doen?

‘Toen ik in het derde middelbaar zat, heb ik iets heel gemeen en kwetsend gezegd tegen een meisje dat me zag zitten. Hopelijk heeft ze dat nooit au sérieux genomen. Dat neem ik mezelf heel kwalijk. Ik zou haar graag eens terugzien, om me te excuseren.’ Als u één onvergetelijk moment kon herbeleven, welk zou dat dan zijn?

‘De grand prix van België van 1997. Tickets voor de formule 1 zijn heel duur, maar mijn vader had toch twee staanplaatsen voor ons gekocht. We hadden het hele circuit geanalyseerd en we wisten exact waar het beste uitzichtpunt was. Om als eerste naar binnen te mogen, wachtten we de hele nacht voor de ingang. Om 5 uur ’s ochtends gingen de deuren open. Ik herinner me dat mijn vader op een campingstoeltje zat en ik op de frigobox. En dat ik een pet op had van mijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Als kind wilde ik formule 1-racer worden, of eerste minister’