Het laatste formule 1 nieuws

Amerikanen zetten met Andretti in op overname AlphaTauri of Alfa Romeo

Amerikanen zetten met Andretti in op overname AlphaTauri of Alfa Romeo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is geen nieuw fenomeen meer in de Formule 1; Amerikaanse investeringsgroepen die een Formule 1-team deels of zelfs volledig overnemen. Sportstek Acquisition, nieuw op de Amerikaanse beursmarkt, kan zo’n groep worden. Aan het hoofd staat Tavo Hellmund, geen onbekende naam in de wereld van de Formule 1. Hij bracht de Formule 1 naar het Circuit of the Americas en terug naar het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico.

In het verleden onderzocht Hellmund al de opties om het wankelende Manor F1 Team over te nemen en plannen om toe te treden tot de Formule 1 zijn nog springlevend, zo bevestigt hij in gesprek met AutoWeek . Hij heeft zijn oog daarbij laten vallen op voormalig Formule 1-coureur en Andretti Autosport-teameigenaar, Michael Andretti. Hij zou het nieuwe Formule 1-team moeten gaan runnen.

“Nadat hij zelf stopte met racen, bewees hij dat hij een teameigenaar is van topniveau. De Formule 1 is beter af mét hem, dat weet ik zeker”, aldus Hellmund.

Hellmund maakt er geen geheim van welke teams hij op het oog heeft om over te nemen. Het gaat om Alfa Romeo en AlphaTauri . Met name de naam van dat laatste team is opmerkelijk, omdat het natuurlijk direct aan Red Bull gekoppeld is en het niet heel waarschijnlijk is dat Dieter Mateschitz en zijn gevolg daar afscheid van willen nemen.

In hoeverre is de nieuwe AlphaTauri AT02 een Red Bull-bolide? Bekijk het in onderstaande video?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Amerikanen zetten met Andretti in op overname AlphaTauri of Alfa Romeo