Het laatste formule 1 nieuws

AMuS: 'Alfa Romeo deal met Andretti is in de ijskast gezet'

AMuS: ‘Alfa Romeo deal met Andretti is in de ijskast gezet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naar verluidt wil Michael Andretti het team van Alfa Romeo overnemen. Er werd dit weekend een bekendmaking verwacht, maar volgens Auto, Motor und Sport is de deal voorlopig in de ijskast gezet.

Binnen de paddock wordt niet alleen gesproken over de aankomende Grand Prix en de kampioensstrijd, er gaan ook alweer een tijdje geruchten dat Michael Andretti zijn eigen Formule 1-team in handen wil krijgen, door het team van Alfa Romeo voor 80 procent over te nemen. Samen met een groep investeerders. Op woensdag liet Andretti Autosport via Twitter al weten dat er snel meer nieuws zou komen, maar sindsdien is het stil vanuit het kamp van de Amerikaan.

Volgens Auto, Motor und Sport komt dat doordat de deal toch niet doorgaat. Ten minste, voorlopig niet. De betrouwbare publicatie heeft van haar bronnen gehoord dat de deal tussen Andretti en Alfa Romeo voorlopig in de ijskast wordt gezet en de droom van de Amerikaanse racelegende geen werkelijkheid wordt. Prijskaartje gooit roet in het eten

De reden dat de deal mogelijk is afgeketst komt door geldzorgen. Niet bij Andretti zelf, maar bij de rest van de investeerders. Naar verluidt hangt er een prijskaartje van 350 miljoen dollar aan het team van Alfa Romeo. Daar komt ook nog eens een bankgarantie van 250 miljoen dollar bovenop.

Die garantie is nodig om ervoor te zorgen dat het team de komende vijf jaar in de Formule 1 kan blijven rijden. Met 50 miljoen per jaar kan namelijk het gat gedicht worden tussen de inkomsten van het team en het budgetplafond, mits er geen andere sponsoren gevonden kunnen worden. De huidige eigenaar van Alfa Romeo, de familie Rausing, wil namelijk niet dat hun geliefde team ‘een speculatieobject’ wordt en in de Formule 1 kan blijven rijden.

Die 600 miljoen euro die moet worden opgehoest, lijkt de investeerders af te schrikken. Het team van Alfa Romeo is door de huidige eigenaar niet op de hoogte gebracht dat er een voornemen tot verkoop is. Dat is volgens Auto, Motor und Sport een duidelijk teken dat er nog geen overeenkomst is gesloten met Andretti. Of de deal daadwerkelijk is geannuleerd, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina AMuS: ‘Alfa Romeo deal met Andretti is in de ijskast gezet’