Het laatste formule 1 nieuws

AMuS: "Seizoensopener in Melbourne loopt gevaar, ze willen het risico niet nemen"

AMuS: “Seizoensopener in Melbourne loopt gevaar, ze willen het risico niet nemen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix van Australië Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport staat de seizoensopener in Melbourne momenteel op losse schroeven door het coronavirus. Het is volgens het Duitse medium aannemelijk dat de Grand Prix van Australië verplaatst wordt en dat de seizoensopener plaats zal vinden in Bahrein.

Het Formule 1-seizoen van 2020 was er één voor in de geschiedenisboeken. Het jaar had oorspronkelijk in Australië afgetrapt moeten worden, maar moest op het laatste moment afgeblazen worden vanwege het coronavirus. Dit was een grote domper voor alle betrokkenen, aangezien het stratencircuit al helemaal was opgebouwd, de teams reeds aanwezig waren in Melbourne en iedereen helemaal klaar was voor de start van het seizoen. Na een maandenlange onzekerheid kon het seizoen in juli alsnog opgestart worden, zij het met de nodige maatregelen.

Artikel gaat verder onder video Inmiddels is het bizarre seizoen van 2020 afgelopen en is iedereen druk bezig met de voorbereidingen voor 2021. De seizoensopener staat momenteel gepland om 21 maart 2021 en zou wederom gehouden moeten worden in Melbourne. FIA-directeur Jean Todt vertelde onlangs echter dat hij verwacht dat er nog de nodige wijzigingen zullen zijn aan de kalender, aangezien het coronavirus nog altijd flink om zich heen aan het slaan is. Daarnaast is inmiddels bekend geworden dat ook de seizoensopener van het Formule E-seizoen inmiddels is uitgesteld .

Het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport meldt dat de Grand Prix van Australië momenteel weer op losse schroeven staat. “Wat we begrepen hebben, is dat de seizoensopener in Melbourne gevaar loopt,” vertelt Michael Schmidt in een video van AMuS . “Ze willen niet het risico nemen om een baan aan te gaan leggen, wat veel geld kost, om de Grand Prix vervolgens een week van te voren te moeten cancellen omdat de regering zegt dat het moet.”

“Het is op dit moment erg moeilijk om Australië binnen te komen.” Het is al één ding om toestemming te krijgen om het land binnen te mogen reizen. Daarnaast moet eenieder die die toestemming wél krijgt vervolgens veertien dagen in quarantaine. “Wat ik heb gehoord, is dat Melbourne een alternatieve datum […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina AMuS: “Seizoensopener in Melbourne loopt gevaar, ze willen het risico niet nemen”