Het laatste formule 1 nieuws

Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Groot-Brittannië

Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Groot-Brittannië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen 2021 is nog niet eens halverwege en heeft nu al vele plottwisten opgeleverd. Op het circuit van Silverstone volgde er weer eentje, maar niet bepaald op de manier die Red Bull Racing graag had gezien. Het verwachte en misschien onvermijdelijke contact tussen de titelkandidaten volgde, met Max Verstappen als slachtoffer. Motorsport.com blik terug met de voornaamste winnaars en verliezers. Winnaars:

Het gebeurt zelden tot nooit dat dezelfde coureur aan beide kanten van deze rubriek te vinden is. Maar gezien het optreden van Lewis Hamilton in de Britse Grand Prix is er eigenlijk geen ontkomen aan. De crash en het gedrag na afloop – waarover later meer – maken hem niet meteen een winnaar, maar een blik op het scorebord wel. De Mercedes-kopstukken lieten na de beroerd verlopen ‘triple-header’ weten dat ze slechts één DNF achter Verstappen stonden in de titelstrijd en dat is gebleken, zij het niet op de meest fraaie manier. Na het incident reed Hamilton naar zijn achtste zege op Silverstone, al moet daarbij aangetekend dat hij bijzonder veel geluk had. De milde straf is één ding, maar de code rood kwam eveneens als geroepen. Niet voor niets heeft Mercedes laten weten dat Hamilton zonder die onderbreking was uitgevallen. Ideale wingman Valtteri Bottas hielp ook een handje, waarna enkel Charles Leclerc nog moest worden opgerold. Kijkend naar het scorebord is Hamilton de winnaar, maar het is een understatement om te zeggen dat hij wel eens ‘cleanere’ zeges heeft behaald.

Waar Hamilton met de zege aan de haal ging, hadden velen die graag in de handen van Charles Leclerc zien belanden. Niet zozeer vanwege het incident in de eerste ronde, maar wel doordat de Monegask een waanzinnige race heeft afgewerkt in een nog altijd inferieure Ferrari. Tuurlijk: Ferrari klimt uit het dal en de auto is niet meer zo beroerd als die van vorig jaar, maar gelijkwaardig aan Red Bull en Mercedes is de SF21 nog altijd niet. Het maakt dat Leclerc pech bij concurrenten en zelf een foutloze race nodig heeft om te verrassen. Dat laatste was op enige haperingen op de motor na het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Groot-Brittannië