Het laatste formule 1 nieuws

Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Stiermarken

Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Stiermarken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

13:13 – De tweede race van het Formule 1-seizoen 2020 bleek een stuk minder beklijvend dan de eerste uitvoering op hetzelfde circuit. Het gehoopte spektakel bleef ditmaal uit op de Red Bull Ring. Desondanks hebben we aan stof tot napraten geen gebrek. GPUpdate.net maakt traditiegetrouw de balans op met de voornaamste winnaars en verliezers van de Grand Prix van Stiermarken.

Winnaars:

Ere wie ere toekomt. Jenson Button voorspelde het al na afloop van de eerste krachtmeting in Spielberg: “Lewis heeft een slordig weekend gehad. Maar ik ken hem nog van mijn tijd als teamgenoot en zeg je alvast: hij slaat volgende week keihard terug.” Er bleek geen woord aan gelogen: Lewis Hamilton was in het tweede weekend simpelweg ongenaakbaar. Oké op vrijdag worstelde hij nog met zijn bolide, maar hij stond er toen het om de knikkers ging. Zoals het een kampioen betaamt. Om te beginnen op zaterdag. In zeer verraderlijke omstandigheden zette hij zijn reputatie als ‘Regenmeister’ nog wat extra kracht bij. Verstappen maakte een foutje in Q3, maar los daarvan sprak het verschil boekdelen: 1.2 seconden voorsprong voor Hamilton, een lichtjaar in de Formule 1. Op zondag kregen we nog weer een staaltje ‘vintage Hamilton’ te zien. Met een superieure auto wegrijden en alle rivalen pas aan de finish weer terugzien. Voor wie er nog aan twijfelde: Hamilton is ook post-corona nog steeds van de buitencategorie. Het record van meeste F1-zeges (91 stuks van Michael Schumacher) komt dit jaar al in zicht.

Het tweede stekje bij de winnaars gaat naar Sergio Perez . Hij staat niet als ‘best of the rest’ in de boeken, maar dat komt puur door een ongelukkig moment met Alexander Albon. Los daarvan heeft Perez op zondag een imponerende wedstrijd gereden. Dat was nodig ook, want in de zaterdagse regen was de bolide van Racing Point niet vooruit te branden. Zo goed als de ‘roze Mercedes’ in het droge gaat, zo pover was het met de hemelsluizen wagenwijd open. Dat Lance Stroll Q2 wel wist te halen en de hoger aangeschreven Perez niet, zegt ook wel iets over het matige optreden van de Mexicaan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Analyse: Winnaars en verliezers Grand Prix van Stiermarken