Het laatste formule 1 nieuws

Andreas Seidl over de plaatsing van de Mercedes F1-motor in de McLaren: "Een soort openhartoperatie, maar..."

Andreas Seidl over de plaatsing van de Mercedes F1-motor in de McLaren: “Een soort openhartoperatie, maar…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren stapt aan het einde van het jaar over van Renault naar Mercedes en daarbij moet de nieuwe motor in het bestaande chassis geplaatst worden. Door de Covid-19 pandemie hebben de teams namelijk afgesproken om in 2021 met het chassis van dit jaar te rijden. Het Formule 1-team uit Woking heeft alle vertrouwen erin dat het gaat werken, zo is McLaren teambaas Andreas Seidl van mening. “Bij McLaren hebben wij al ervaring met het wisselen van motorenleverancier”, zei Seidl tegen Motorsport-Total. “Voor Red Bull samenging met Honda, reed McLaren met Honda-motoren, daarna stapte het over naar Renault. De integratie van de Mercedes-krachtbron is een openhartoperatie, maar ik heb vertrouwen dat het gaat werken.”

Ondanks dat de Mercedes-motor in een chassis geplaatst moet worden, die eigenlijk bedoeld is voor een Renault-motor, heeft de teambaas het vertrouwen dat het de juiste stap is. “We zijn blij dat we dit doen en we hebben het vertrouwen dat we een goede stap vooruit maken”, legde de Duitser uit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Andreas Seidl over de plaatsing van de Mercedes F1-motor in de McLaren: “Een soort openhartoperatie, maar…”