Het laatste formule 1 nieuws

Andretti prijst supertalent aan bij Mercedes F1: "Amerika zou uit haar dak gaan"

Andretti prijst supertalent aan bij Mercedes F1: “Amerika zou uit haar dak gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In maart 2019 werd Colton Herta, zoon van voormalig IndyCar-icoon Bryan Herta, de jongste winnaar van een IndyCar-race ooit. Sindsdien won hij nog drie races en volgens teameigenaar Mario Andretti is Herta dan ook Formule 1 -materiaal.

Naar eigen zeggen stelt Andretti dan ook alles in het werk om Herta bij een topteam in de Formule 1 onder te brengen: “Dat is altijd al zijn doel geweest, niet voor niets ging hij op 15-jarige leeftijd in zijn eentje in Engeland racen. Hij is echter rustig en erg bescheiden, maar ik zie dat hij een F1-waardig talent is”, zo roept de Andretti in gesprek met Autosport .

“Hij kan geweldig kwalificeren en de races die hij won op bijvoorbeeld Laguna Seca en het Circuit of the Americas, won hij niet op strategie of iets dergelijks, maar op pure snelheid. Hij wint van de allergrootsten in de IndyCar, zoals Scott Dixon en Will Power.”

Volgens Andretti zeurt Herta niet zoals sommige andere coureurs: “Hij past zich aan aan alles. Je hoort coureurs vaak klagen over te weinig grip of teveel wind, maar Herta doet dat niet. Hij doet gewoon wat hij moet doen en vindt altijd een manier om het voor elkaar te krijgen. Dat waardeer ik heel erg in hem.”

Mocht Herta het inderdaad tot de Formule 1 schoppen, dan is dat volgens Andretti heel goed nieuws voor de aandacht van Amerika voor de Formule 1: “Ik denk dat op dit moment wordt onderschat hoe groot de Formule 1 al is, maar als Herta in de F1 voor een topteam rijdt, gaat Amerika uit haar dak.”

“We hebben een Amerikaan vooraan nodig in de Formule 1 en niet aan de staart van het veld zonder kans om te scoren. Mercedes verkoopt een heleboel auto’s in de Verenigde Staten. Stel je eens voor wat ze met Herta zouden kunnen doen? Het moet dan wel binnen één of twee jaar gebeuren, anders zullen ze hem snel te oud vinden.”

Andretti sluit af met een aardige sneer naar Nikita Mazepin : “Herta is nu 21 en ik weet dat er nauwelijks getest kan worden en dat er beperkingen zitten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Andretti prijst supertalent aan bij Mercedes F1: “Amerika zou uit haar dak gaan”

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Ziggo Sport is TV-rechten F1 kwijt

Voetbal en autosport gaan meestal niet samen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de gefaalde Superleague Formula. Afgelopen zondag kwam er echter een uitzondering