Het laatste formule 1 nieuws

Andretti: 'Verstappen verdient de wereldtitel het meeste'

Andretti: ‘Verstappen verdient de wereldtitel het meeste’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zelf won Mario Andretti eenmaal de wereldtitel. In 1978 was hij de beste coureur in de Formule 1. In een exclusief gesprek met GPblog gaat de Amerikaan onder andere in op wie in 2021 kampioen zou moeten worden. Voorkeur voor Verstappen

“Zijn fans zouden graag Lewis zien”, vertelt Andretti. “Hij won er al zeven (wereldtitels). Dat is fantastisch. Persoonlijk, ik denk dat Max het verdient, omdat hij drie races tegenslag had. Vooral in Azerbeidzjan, waar zijn band explodeerde. Daar had hij een grote voorsprong en pakte Max geen punten. Hij heeft wat pech gehad. Al met al, op dit moment zeg ik, kijkend naar zijn prestaties, hij verdient het het meeste. Dat gezegd hebbende: zo werkt de sport niet. Soms is het een beetje oneerlijk.”

Kijk het gehele interview met Mario Andretti, waarin hij onder andere ingaat op de populariteit van de Formule 1 in Amerika. Ook bespreekt Andretti de afgeketste aankoop van Alfa Romeo door zijn zoon Michael en de Amerikaanse coureur die klaar is voor een overstap naar de F1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Andretti: ‘Verstappen verdient de wereldtitel het meeste’