Het laatste formule 1 nieuws

Andretti wil Amerikaanse F1-coureur: 'Er zijn gesprekken gaande'

Andretti wil Amerikaanse F1-coureur: ‘Er zijn gesprekken gaande’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Colton Herta wordt sterk in verband gebracht met een overstap naar de Formule 1. Met Michael Andretti gespot bij de fabriek van Sauber en Mario Andretti die zegt dat Herta een kans hoort te krijgen in de F1, lijkt het erop dat er weer een Amerikaanse coureur naar de Formule 1 komt in 2022. De wens vanuit Amerika

De stoeltjes voor 2022 in de Formule 1 zijn bijna allemaal al vergeven, behalve het tweede zitje bij Alfa Romeo. Lang leek Guanyu Zhou hiervoor de topfavoriet, maar nu Andretti mogelijk een overname bekend zal maken van Sauber, wordt de komst van een Amerikaan steeds logischer. Zeker als Mario Andretti zich daar hard voor probeert te maken.

‘’Er is wel een wens vanuit een aantal coureurs en ik weet het van één Amerikaanse coureur zeker. Colton Herta zou heel goed in de F1 passen. Het feit dat we twee Grands Prix hebben in Amerika is een goede zaak, maar het zou geweldig zijn als we ook een Amerikaanse coureur in de F1 zien’’, zegt Mario Andretti bij de Formula 1 Nation Podcast .

‘’Hij heeft geracet in Europa. Je kan het vragen aan Lando Norris , want ze reden samen in de Formule 3 . Vanaf het eerste moment was hij een kracht om rekening mee te houden. Toen hij direct naar de IndyCar kwam was hij gelijk een winnaar en dat had niks te maken met geluk. De laatste race won hij vanaf de veertiende plek.’’ Andretti hoopt op Herta

‘’Hij heeft kwaliteiten die je maar eens in de zoveel jaar ziet en zo’n coureur zou ik graag eens in de Formule 1 zien’’, zegt Andretti ook over Herta. Mario runt echter het Andretti-raceteam niet, dat doet zijn zoon Michael. Die werd maandag gezien bij de fabriek van Sauber, waardoor de geruchten over een mogelijke overname in een versnelling zijn gekomen. Het feit dat Mario zich zo openlijk uitspreekt over de komst van Herta, zal ook wel een goed teken zijn voor Herta.

‘’In Amerika kan je ook tevreden zijn met de races die je hier hebt, maar ik zie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Andretti wil Amerikaanse F1-coureur: ‘Er zijn gesprekken gaande’