Het laatste formule 1 nieuws

Andretti zou Colton Herta graag in F1 zien: ‘Hij heeft het’

Andretti zou Colton Herta graag in F1 zien: ‘Hij heeft het’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een Amerikaan in de Formule 1, met Alexander Rossi in 2015 voelt dat alweer als een eeuwigheid geleden. Nu Andretti Autosport dichtbij een overname lijkt van Alfa Romeo zwellen de geruchten aan, belofte Colton Herta lijkt in dat geval de favoriet te zijn voor het zitje naast Valtteri Bottas. Pater familias Mario Andretti dicht de 21-jarige Herta een kans toe in de koningsklasse.

De wereldkampioen van 1978 zei in de F1-podcast F1 Nation niet geheel op de hoogte te zijn wat betreft de overnameplannen van zoon Michael. “Ik ben geen woordvoerder van het team, ik zou wel willen maar denk niet dat ik daar heel goed in zou zijn. Maar voor zover ik weet zijn er nog wat loose ends. ” Puntjes op de i, de laatste plooien die gladgestreken dienen te worden, in de eindfase: hoe dan ook, een deal lijkt aanstaande.

Lees ook: ‘Andretti dicht bij overname Alfa Romeo, IndyCar-ster Herta in beeld voor zitje’

Daarmee zou Colton Herta een goede kans maken op het laatste beschikbare plekje in de Formule 1. De zoon van Bryan Herta werd de afgelopen twee jaar derde en vijfde in de Indycar en zou wel oren hebben naar een overstap naar de F1. “Ten eerste, hij is min of meer opgeleid in Europa. Vraag maar aan Lando Norris, zij hebben nog samen geracet in Engeland. Toen hij terugkwam naar Amerika was hij meteen sterk in de opstapklassen en won hij daarna races in de Indycar.” Andretti is duidelijk onder de indruk van Herta. “Hij won ook nog eens op de juiste manier, met snelheid en een goede strategie. De laatste race die hij won was in Long Beach en startte hij vanaf P14, ik gaf hem minder dan 30 procent kans om te winnen maar hij kwam meteen naar voren. Hij heeft het, de kwaliteiten van iemand die maar eens per tien jaar langskomt, ik zou graag willen zien hoe hij het zou doen in de Formule 1.”

Lees ook: Grosjean gelukkiger in IndyCar: ‘Kan genieten van elke ronde’

Met de Formule 1 in de lift is dit dan ook het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Andretti zou Colton Herta graag in F1 zien: ‘Hij heeft het’