Het laatste formule 1 nieuws

Antonio Giovinazzi: "Rijden in een Formule E-wagen is als Formule 1 in de regen"

Antonio Giovinazzi: “Rijden in een Formule E-wagen is als Formule 1 in de regen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na drie seizoenen in de Formule 1 is het sprookje van Antonio Giovinazzi ten einde. Alfa Romeo heeft besloten zijn contract niet te verlengen, dus maakt de Italiaan de overstap naar de elektrische Formule E. De Italiaan moet volgens zichzelf nog aan een hele hoop wennen in zijn Formule E-bolide. Tegen the Race vertelde Gio dat hij niet had verwacht dat het makkelijk zou gaan worden, maar dat het zo lastig zou zijn had de Italiaan ook niet verwacht.

Giovinazzi stapte in 2018 al in een Formule E-wagen toen mocht hij de eerste generatie auto’s testen. Hij zegt dat de nieuwe auto’s zonder enige twijfel een vooruitgang zijn op de vorige generatie. “Dit is zonder enige twijfel beter, maar ik had het een stuk makkelijker verwacht dan de Gen-1 wagen, maar dat viel ook wel vies tegen, vooral het remmen was lastig.”, aldus de oud-Alfa Romeo coureur.

“Je moet heel beheerst remmen, je hebt heel weinig grip, geen downforce en je kan dus niet veel snelheid meenemen in de bochten. Het is net als in de Formule 1 rijden in de regen.”

Hij gaf toe dat hij zich nog steeds helemaal op zijn gemak voelt in de auto. “Ik zal mijn uiterste best doen om met het team samen te werken om beter te worden.”

Na twee Grands Prix te hebben gereden in 2017 nadat Pascal Wehrlein niet in actie kon komen duurde het tot 2019 voordat de Italiaan een vast racestoeltje kreeg bij Alfa. Maar de Formule 1-carrière was geen lang verhaal. Alfa Romeo rijdt volgend jaar met een compleet nieuwe driver line-up. Kimi Räikkönen hangt zijn helm definitief aan de wilgen en Alfa Romeo wilde niet verder met Giovinazzi.

Snel had de Italiaan al duidelijkheid over zijn toekomst. Hij gaat bij het Formule E-team van Dragon Penske rijden, hij rijdt daar samen met Sérgio Sette Câmara.

Het Formule E-seizoen start 28 januari in Saudi-Arabië . Zijn idee is dat het eerste seizoen niet gemakkelijk zal gaan worden.

Hij hoopt dat hij in 2023 weer te vinden is op de Formule 1-grid , maar is nu volledig gefocust op de Formule E .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Antonio Giovinazzi: “Rijden in een Formule E-wagen is als Formule 1 in de regen”