Het laatste formule 1 nieuws

Antonio Giovinazzi weet nog wel een paar punten waarop hij kan verbeteren ten opzichte van Raikkonen

Antonio Giovinazzi weet nog wel een paar punten waarop hij kan verbeteren ten opzichte van Raikkonen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Antonio Giovinazzi wil in zijn derde seizoen in de Formule 1 weer een stap zetten. De 27-jarige Italiaan van Alfa Romeo was vorige week in Bahrein en vorig seizoen in de kwalificatie Kimi Raikkonen de baas. In de races komt de kracht van de ervaren Fin naar boven en dat is het aspect dat Giovinazzi nog flink moet verbeteren. Giovinazzi moet in races beter gaan presteren, aangezien er genoeg Ferrari-talenten klaar staan om het van hem over te nemen. “In mijn derde jaar wil ik weer groeien als coureur. Mijn tweede jaar was al beter dan mijn eerste jaar en ik wil nu weer een stap zetten”, aldus de Italiaan tegen Planet F1. “Ik heb nu meer ervaring, waardoor alles makkelijker zou moeten gaan. Dan kan ik me focussen op mijn eigen taken en daar beter in worden.”

In de kwalificatie is Giovinazzi beter dan Raikkonen, maar de WK-punten worden op zondag verdeeld. “Mijn race pace is zeker een onderdeel dat beter kan en moet. Ik heb daar vorig jaar al een flinke stap in gezet en het kan nog beter. Ook in de kwalificatie wil je altijd meer. Vorig jaar was mijn eerste ronde sterk, maar ook daarin wil ik nog beter.”

In zijn jacht om beter te worden, heeft Giovinazzi veel aan de ervaring van zijn teamgenoot Kimi Raikkonen. “Het is mijn derde seizoen en ook het derde jaar met Kimi als teamgenoot. We kennen elkaar goed en ik kan nog steeds veel leren alleen door naar hem te kijken. Hij heeft veel ervaring en vormt een goed referentiepunt .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Antonio Giovinazzi weet nog wel een paar punten waarop hij kan verbeteren ten opzichte van Raikkonen