Het laatste formule 1 nieuws

Apache-gevechtshelikopter strandt in weiland bij Elburg

Apache-gevechtshelikopter strandt in weiland bij Elburg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Apache-gevechtshelikopter in de polder bij Elburg Een Apache-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteravond een voorzorgslanding gemaakt in een weiland in de omgeving van de Gelderse gemeente Elburg. Het Defensie Helikopter Commando heeft dat bekendgemaakt op Twitter . Het toestel was bezig met een oefening. Dit artikel bevat een video. 0:28 Apache gevechtshelikopter strandt in weiland bij Elburg De tweekoppige bemanning besloot rond 21.00 uur om te landen omdat de technische systemen aan boord aangaven dat er mogelijk iets aan de hand was, zei een woordvoerder van de luchtmacht in het NOS Radio 1 Journaal . “Om veiligheidsissues te voorkomen, wordt de helikopter dan uit voorzorg aan de grond gezet. Het was alleen even kijken waar dat veilig kon.”

Een technisch team van Defensie kwam kijken, maar kon het euvel niet snel verhelpen. Daarop werd besloten om het toestel de hele nacht in de polder te laten staan. “We hebben met de thuisbasis in Gilze-Rijen afgesproken dat we na middernacht niet meer landen”, aldus de woordvoerder. “En dat gingen we niet meer halen.” Bewaking

De helikopter is vannacht bewaakt. “Zo’n Apache kan best wel wat bekijks trekken, al viel dat nu wel mee omdat hij redelijk ver weg in een weiland stond”, zei de woordvoerder. “Maar het is toch te vergelijken met een Formule 1-auto, mensen zijn daarin geïnteresseerd. En er liggen ook wat spullen aan boord die moeten worden bewaakt. Dus dat hebben we gedaan.”

Het is de bedoeling dat de problemen vandaag alsnog worden verholpen en dat het toestel daarna naar Gilze-Rijen kan vliegen. Mocht dat niet lukken, dan zal de helikopter over de weg worden vervoerd.

De Koninklijke Luchtmacht telt 28 Apache-gevechtshelikopters, die onder meer zijn ingezet tijdens missies in Afghanistan en Irak. Vorig jaar werden alle toestellen aan de grond gehouden vanwege een probleem aan de staartrotor. In 2015 kwamen twee vliegers in Mali om het leven toen hun toestel crashte door een ontwerpfout. Bekijk ook

Lees het hele artikel op de volgende pagina Apache-gevechtshelikopter strandt in weiland bij Elburg