Het laatste formule 1 nieuws

Apotheose F1-stoelendans nabij: wie is in 2021 de adjudant van Verstappen?

Apotheose F1-stoelendans nabij: wie is in 2021 de adjudant van Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Pérez Racing Point De hoofdprijzen zijn verdeeld. Mercedes en Lewis Hamilton hebben hun wereldtitels geprolongeerd en de focus van de renstallen verschuift naar 2021: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met bolides die vanwege bezuinigingen en uitstel van het nieuwe reglement amper afwijken van de huidige Formule 1-auto’s.

De F1-teams zetten daarom de komende tijd vooral de puntjes op de i. Daarbij hoort de traditionele stoelendans om de schaarse cockpits. Wie blijft waar hij zit? Wie verhuist? Wie stopt? Waar zijn vacatures? De spannendste vraag betreft Max Verstappen. Wie wordt zijn teamgenoot? Drie opties

Red Bull Racing heeft drie opties: Alex Albon, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg. Laatstgenoemde had al afscheid genomen van de koningsklasse, maar werd opgeroepen toen Lance Stroll en Pérez werden geveld door corona. De gepensioneerde 33-jarige Duitser heeft gesprekken gevoerd met Verstappens teamleiding, maar houdt zich koest. “Ik hoor het wel. Ze hebben mijn nummer.”

Voor Hülkenberg is het een gouden kans om alsnog zijn eerste F1-podiumplek te scoren. Red Bull flirt met ‘de Hulk’ omdat de teamleiding denkt dat een ervaren coureur beter in staat is de hegemonie van Mercedes te doorbreken. Hülkenberg zou bovendien een prima adjudant zijn om Verstappen aan de wereldtitel te helpen. Nico Hülkenberg en Max Verstappen (rechts) tijdens een persconferentie voor de GP van Japan in oktober 2019 Vooralsnog krijgt Verstappens matig presterende teamgenoot Albon het voordeel van de twijfel. “We willen dat Alex slaagt en doen alles om hem te helpen”, zegt teambaas Christian Horner. Albon kreeg van hem opdracht tijdens de races in Portimão en Imola alle twijfels omtrent zijn positie weg te nemen, maar in beide grand prixs presteerde de Thais-Britse coureur opnieuw onder de maat.

Met één podiumplek scoort Albon dit jaar belabberd, maar toch zeggen bronnen binnen Red Bull dat hem meer tijd gegund zal worden om zich te bewijzen. Dat klinkt verrassend, maar is bij nader inzien eenvoudig te verklaren.

Door de dominantie van Mercedes en de dip bij Ferrari is Verstappens renstal zeker van de tweede plek in het WK voor constructeurs. De bijbehorende miljoenen aan prijzengeld zijn binnen. Pierre Gasly werd vorig jaar geslachtofferd omdat het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Apotheose F1-stoelendans nabij: wie is in 2021 de adjudant van Verstappen?