Het laatste formule 1 nieuws

'Apple komt met racefilm met Brad Pitt voor streamingdienst'

‘Apple komt met racefilm met Brad Pitt voor streamingdienst’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat meldt de filmnieuwssite Deadline . Apple zou op het punt staan om de deal te sluiten over de racefilm met Brad Pitt. De iPhone-maker zou momenteel de enige partij zijn met wie over het filmproject wordt onderhandeld, aldus Deadline.

Apple zou 130 miljoen dollar (115 miljoen euro) moeten betalen voor de film, die exclusief op de streamingdienst Apple TV+ moet komen te staan. Pitt als gepensioneerde coureur

In de film speelt Pitt volgens Deadline een ‘gepensioneerde coureur die besluit een jongere coureur naar de overwinning te coachen’. Of de organisatie van de Formule 1 officieel betrokken zal worden, is niet zeker. Welke rol Lewis Hamilton in het project speelt, is ook nog niet duidelijk.

De regisseur is Joseph Kosinski, die ook de aankomende Top Gun-film regisseert. De scriptschrijver is Ehren Kruger, die eerder meewerkte aan drie Transformers-films en de 2017-versie van de scifi-film Ghost in the Shell.

Lees ook Van iPhone 14 tot een slimme bril: waar komt Apple mee?

Concurrentiestrijd tussen streamers

Apple ging vorig jaar al in zee met Brad Pitt voor een andere film voor Appel TV+, waarin hij samen met George Clooney te zien zal zijn. Die nog naamloze film wordt geregisseerd door Spider-Man-regisseur Jon Watts.

Streamingdiensten geven dit jaar tientallen miljarden euro’s uit voor de productie van exclusieve films en series, waarmee ze nieuwe abonnees hopen binnen te halen. Vergeleken met Netflix en Disney+ heeft Apple TV+ nog een klein marktaandeel .

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Apple komt met racefilm met Brad Pitt voor streamingdienst’